Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '21

     
    Kategori
    Hayvanlar Alemi
     

    Afrikanın Sessizliği

    Jako papağanların yasak ticareti :
     
    Afrika gri papağanları veya ülkemizde bilindiği ismi ile jako papağanlar, evcil hayvanlar değildir. Ve bir hayvansever olarak tavsiyemi bu sevimli kuşların kesinlikle evde beslenmemesidir. 
     
    Jako papağanların anavatanları afrika timneh ve kongo cumhuriyeti olmaktadır. Bu kuşların yerlerinden ve doğalarından koparılması, nesillerinin tükenmesine neden olmaktadır. Yaban hayatı veteriner hekimi doktor, Dr. Ahmet Emre Kütükçü jako papağanların evde beslenecek kuşlar olmadığını söylemiştir. 
     
    Ve bu kuşların artık kaçakçılar tarafından doğal hayatlarından koparılmasına bir son verilme zamanı geldiğini dile getirmiştir. Ve jako papağanların doğal hayatlarına devam etmesi için gereğinin yapılmasını açıklamıştır. 
     
    Jako papağanlar afrika ormanlarında koloniler olarak yaşarlar ve her koloninin sesi ve hatta bireylerin sesi ise diğerlerinden farklı olmaktadır. Bu yüzden jakolar grup içinde birbirlerini bulabilmek için diğerinin sesini taklit ederler. 
     
    İnsan sesini taklit edebilmeleri ise bundan dolayı olmaktadır. Yani evcil olarak beslediğiniz jako papağan ev ortamında kendi türünden birini bulamadığı için insanların sesini taklit ederek sahibini başka bir jako papağan sanmaktadır. Ve sesini taklit ederek onlar ile iletişim kurmaya çalışmaktadır. 
     
    Dr. Ahmet Emre Kütükçü Afrika gri papağanlarının satışının yasak olduğunun altını çizdi ve eğer bu kuşların ticareti böyle devam ederse, yakın zamanda gri kuşların soylarının tükenmesi ise muhtemel bir olasılık olmaktadır. 
     
    Toplam blog
    : 1
    : 35
    Kayıt tarihi
    : 20.04.21
     
     

    2010 yılında istanbul aydın üniversitesinden muhasebe yüksek lisans ile mezun oldum. ama şu an çalı..