Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '07

 
Kategori
Astroloji
 

Ağaçkakan burcu 2

Ağaçkakan burcu 2
 

Bu burcun insanlarının bitki totemi, sayısız türküye, şiire konu olan çok sevilen yabangülüdür.

Kendiliğinden yetişen yabangülünün dikenli dalları üzerinde 5-7 arasında gül yaprağından biraz daha küçük yaprakları vardır. Çiçeğin 5 yaprağı sarı ve etli çiçek çanağından kenara doğru açılır. Yapraklar dökülünce çiçeğin ucunda portakal renkli kuşburnu meyveciği oluşur.

Kuşburnu bilindiği gibi vitamini en bol bitkilerdendir. Kuşburnu sonbahar ve kış boyunca pek çok Kızılderili kabilesinde olduğu gibi çiğ olarak çiğnenebilir. Ya da şimdilerde bizlerin yaptığı gibi kurutularak çayı içilebilir. Un haline getirilerek reçel veya çorbalarda tad vermek için kullanılabilir. Kurutulduğunda C vitamininin % 65 kaynatıldığında %40ını kaybeder.

Soğuk algınlıkları, grip ve boğaz ağrılarına karşı çok iyi ilaç vazifesi görür. Yabangülünün dalları ve kökü de kuşburnu meyveciği kadar soğuk algınlığı için faydalıdır. Eskiden kuşburnu çayı böbrek ve safra kesesi taşlarını sökmek ve karaciğer rahatsızlıklarında kanı temizlemek için kullanılırmış.

Kızılderililerin ahududu ve naneyle birlikte kaynattıkları kuşburnu çayı bedensel ve ruhsal şifa verirdi. Mohawk kabilesinden yaşlı bir bilge- bitki uzmanının anlattığına göre Avrupalıların Amerika kıtasına yerleşmesi sonucu bir gün çok kötü bir hastalık türeyecek ve bu hastalığın şifasını efsaneye göre Kızılderili kökenli birisi yabangülü karışımından yapacağı bir ilaçla bulacaktır.

Bu bitkinin yapraklarından elde edilen gülsuyu eski günlerde gözlere damlatılarak saman nezlesinin yan etkisi olarak ortaya çıkan gözdeki kızarıklığı gidermeye yarardı.Ayrıca yabangülü bitki uzmanlarınca otlardan yapılan başka ilaçların acısını hafifletmek ve kokusunu güzelleştirmek için kullanılırdı. Günümüzde yabangülü kimyasal içerikli yumuşatıcıların, parfüm ve saç şampuanlarının formüllerinde kullanılır. Kurutulmuş gül yaprakları da da ince küçük torbalarda çamaşır dolaplarında güzel bir koku yayarlar.

Ağaçkakan – İnsanları bitki totemlerinden yaşam enerjileri düzgün aktığı sürece çok çeşitli olanaklara sahip olduklarını öğrenirler. Güller gibi onlar da güzel insanlar olabilirler ve hem güzel hem yararlı olarak diğer insanları etkiliyebilirler.Doğal ortamlarında bulunduklarında çok çekici kişilerdir. Bu insanlar kuşburnu gibi ruhsal ve duygusal zenginliklerini yansıtan dış görünüşleri nedeniyle topluluklar içinde sevilen ve aranan kişilerdir. Bu insanların ayni zamanda derin bir iç dünyaları vardır ancak o dünyaya girebilmek için yeterli çabayı göstermek gerekir.

Huzursuz olduklarında Ağaçkakan – İnsanları da tıpkı kuşburnu için söyledikleri gibi çevrelerine kekremsi ve tatsız bir izlenim yayabilirler. Böyle zamanlarda gerçekten tembel, isteksiz kişiler olur, gerçekçi ve elle tutulur işlerle uğraşacakları yerde, bulanık, belirsiz duygular arasında gider gelirler. Bağımsız düşünüp davranamaz ve duygusal ilişkiye giremezler. Ancak huzur ve dengeleri yerindeyse, çevrelerindeki her şeyi çok iyi algılayıp yansıtabilirler. Bağımsız kararlar verebilir ve uygularlar.

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..