Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '11

 
Kategori
Geri Dönüşüm
 

Ağaçlar Yok Olmasın

Ağaçlar Yok Olmasın
 

Orman görüntüsü


Yaşadığımız bölgede iklim itibari ile hem ağaç olarak hem de çevre kirliliği olarak sıkıntı çektiğimiz söylenemez. Köylerde odun ihtiyacı için kesilen ağaçlar bu bölgede eksildiği gibi havasından sebep yeni ağaçlar yetişerek kesilen ağaçların yerini telafi edebiliyor durumda. 

Peki, odun ihtiyacı dışında evde kullanılan peçeteler, kâğıt havlular, bankamatik de verilen kağıtlar, bankaların gönderdikleri ekstreler, iletişim operatörlerin gönderdikleri fatura bilgileri ve daha çokça gönderilen kağıtlar. Adreslere gelen birçok mektup açılmadan çöpe atılılıyor. 

Çalıştığım kuruma gelen mektuplara bakınca daha önce çalışan kurumdaki kişilerin kredi kartı ekstreleri ve telefon faturaları vardı. İsimlere baktıktan sonra gelen zarfları yırtarak çöpe atmıştım. Sadece bir ayda gelen zarfları 10 adet olarak sayarsak bunu önce ilçemize oranlayarak, sonra il ve Türkiye geneline yayarsak binlerce gereksiz zarfın çöpe atılarak imha edildiğini görmekteyiz. Binlerce zarfın geldiği gibi çöpe atılması vicdanen rahatsız olmamız gerekir. Çünkü göz göre göre israf yapılarak hiçbir önlem almamak bizlere yakışmaz. 

Binlerce zarf sonucunda yine binlerce ağacın kesilmemesine karşı önerim olacaktır ve herkesin dikkate almanızı istirham ediyorum. İnternet kullanım oranı yaygın olmakla beraber bankaların internet şubesinden veya görüşme detayları iletişim sağlayan operatörlerin sitesinden her an her şey takip edilebiliyor. 

Beş dakika zaman ayırarak bir ağaçta sizde kurtarabilirsiniz. Bir benimle ne olur sakın demeyin, herkesin sizin gibi dediğini düşünürseniz sonucun ne kadar büyük olacağını düşünün. 

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..