Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ağlamak güzeldir

Ağlamak güzeldir
 

Ağlamak güzeldir… Aynı Sezen Aksu’ nun yıllar öncesinde kalmış eski bir şarkısında söylediği gibi:
“ Ağlamak güzeldir
Süzülürken yaşlar gözünden
Sakın utanma. ”

Bazen öyle bir an gelir ki korkularımız, acılarımız, özlemlerimiz içimize sığmaz olur. Yüreğimiz ve bedenimiz daha fazla taşıyamaz ona yüklediğimiz ağırlığı ve gözlerden kimi zaman sessizce süzülen, kimi zaman da feryatlarla karışık dökülen gözyaşlarıyla atar taşımakta zorlandığı ağırlığı. İşte bu yüzden ağlamak güzeldir belki de: Acımızı ve bizi karanlıklara sürükleyen her ne varsa içimizde onu dışarı atıp rahatlamamıza yardım ettiği için. Çoğunlukla üzüntünün belirtisi olan gözyaşları dışarıya akmasa; içimize, yüreğimizin en derin kuytularına akacak ve daha da arttıracaktır acımızı değil mi?

Kimi zaman insan olduğumuzu hatırlatır bize ağlamak. İşte bunun içinde güzeldir. Savaşta yaralanmış masum bir bebek gördüğümüzde kendimizi tutamayıp ağlarız değil mi? İçimiz acımış ve empati kuruvermişizdir o hiçbir şeyden habersiz kan revan içinde yerde yatan küçük bebekle. Sonrasında yaşlar süzülüvermiştir gözlerimizden yüzümüze. Çünkü insanız ve insanlığa aykırı bir şeyle karşılaştığımızda üzülür ağlarız.

Ağlamak güzeldir; çünkü aynı zamanda hislerimizin, yüreğimizin hala insana yaraşır bir duyarlılık içinde olduğunun göstergesidir gözyaşları. Zaten duygulanmak, hüzünlenmek, acı çekmek, hayata tutunmaya çalışmak gibi durumlar son derece insani değil midir?

Ağlamak güzeldir; Özelliklede duyguları körelmiş, insanlık denilen kavramdan son derece uzak yaşayıp sadece maddiyatı ve kişisel çıkarlarını düşünen insan benzeri varlıkların hızla çoğaldı günümüzde daha da önemli bir meziyettir duygulanmak ve ağlamak.

Resim:http://www.lacoctelera.com/myfiles/alma_de_vagabundo/charlotte.jpg

 
Toplam blog
: 130
: 5076
Kayıt tarihi
: 08.08.06
 
 

Ege Üniversitesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümü mezunuyum. Şu anda Marmara Üniversitesi ..