Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

20 Aralık '18

 
Kategori
Güncel
 

Ah Amerika

Ah Amerika
 

Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır. Amenna.


AMERİKA SANKİ LÜTFETMİŞ 
SURİYE'DEN ÇEKİLECEKMİŞ
 
Amerika 2 binden fazla askeriyle yıllardır babasının malıymış gibi sakıncasız çöreklendiği Suriye'den çekilme ve askeri operasyonlara son verme kararını açıklayınca hiç şaşırmadım. "İnsanlık damarları kabardı, iyilik ediyorlar" falan sanmadım. "Yine bir şeytanlık kuruyor olmalılar kafalarında" diye düşündüm. Müslümanlar için hiç hayır duası okumaz gavur bildiklerimiz. Mutlaka yine bir hinlik düşünüyorlardır. Amerika'nın sözüne ve vaatlerine güvenmemek gerekir.  
 
Amerika Birleşik Devletleri ekonomik gücünden aldığı destekle koskaca  bir ülkeyi tarumar etti. Paralı askerler sahiplerini memnun etmek için insanlığa emir aldıklarından fazlası kötülük yaptılar. Kirli postallı coniler Müslüman ülkeyi kırdı, döktü, güzelliklerin içine etti. Anaları ağlattı, masumları katletti. Sonrada: "Biz Suriye'de teröristlere karşı savaştık, işimiz bitti şimdi çekiliyoruz" dedi başkanları Donald Trump. Irak'a da bir bahane uydurup girmişti. Müslümanlara akla hayale gelmedik eziyetler etmişti. Vatansız, yurtsuz koydu sivil halkı, yaşam haklarını gasp etti. Zerre üzüntü duymadıkları gibi, iyi şeyler ettiklerini söylerler.
 
Gavurun gayesi belli büyük orta doğu projelerini hayata geçirecekler. Fırat'ın doğusunu siyonistlere verecekler. Güya mukaddes saydıkları kitapları Tevrat'da Yüce Mevlâ "Fırat'ın doğusu sizin, gidin yerleşin" demiş. Haşa. Kendileri değiştirmişler her bir satırı, işlerine geldiği gibi uyarlamışlar kitabı; çarpılasıcalar. Onca yıldır çabalarında sona erişmek üzereler. Yüzdükleri deride kuyruğa geldiler. Sözde orta doğu ülkelerinde hakimiyet kuracaklar, istedikleri gibi at koşturup cirit atacaklar. Sonrasında sanki çok rahat edecekler. "Kötülerin bir bildiği, kurduğu tuzak varsa, şüphesiz Allah da tuzak kurar. Ama Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır. ENFAL Suresi 30.ayet.
 
Yüce Allah izin vermese kimse kolunu kıpırdatamaz. Gavur yer yüzünde zalimlik yapıyorsa, bunun nedenini Müslümanlığımız da aramalıyız.Sebepsiz hiç bir şey hasıl olmaz. Biz Müslümanlığımızı doğru yaşamıyoruz. Hayırsız hallerimiz şer getiriyor, bunu umursamalıyız. Yoksa gidişatımız hayra alamet değil, Allah muhafaza...
 
Elbet Amerika'nın Müslümanlarla uğraşma nedeninizi biliyoruz, ama bu kadar acımasız nasıl oluyorlar, onu çözemiyoruz. Allah gavurun içine de merhamet koymuştur mutlak, Yüce Rabb'im kulları arasında ayırım yapmaz. Lakin kulların gözünde perde, kulaklarında tıkaç vardır. Olanı görmez, denileni duymaz. Bu dünyalık insanlar yapacağını yapar, cezasını yahut mükafatını ahirette görür.Burada da yapılanlar karşılık bulur, ama burada bulunan karşılık o kadar acıtıcı olmaz. Azap yurdu cehennemdir ve merhametini dinlemezden gelip insan yaşamını yok etmeye çalışanlar, cehenneme kuru kütük olacaklardır. İnsanlar Mümin olmak için de, kâfir olmak için de bu dünyadaki imkanları değerlendirmelidir, öte âlamde düzelme fırsatı yoktur. Gözümüzü kulağımızı doğru açalım, kötülerin tuzağına düşmeyelim inşallah. 
İki cihanda da iyilerden olmamız dileğiyle...
 
Ayfer AYTAÇ - ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..