- Kategori
- Türk Mutfağı
Ahtapot salatası tarifi
Ahtapot Salatası Tarifi
Ahtapot Salatası Tarifin Malzemeleri :
500 gr ahtapot
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı beyaz şarap
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
3 diş sarmısak
5 adet taze soğan
10 adet siyah zeytin
Kiraz domates
Karabiber
Tuz
Ahtapot Salatası Tarifin Hazırlanış Şekli :
Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın.
Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun. Üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Ahtapot iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlanmış ahtapotu küçük doğrayın. Salata kasesine koyup, üzerine beyaz şarap gezdirin.
Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.
Ahtapot salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip, ince kesilmiş limon kabuğu, zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle süsleyin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın. Afiyet Olsun.