- Kategori
- Sağlıklı Yaşam
Ahududu yemek için değişik nedenler!

Onun adı frambuaz, nam-ı diğer ahududu...
Bu minik sevimli lezzet tanecikleri her hafta birkaç kez tüketmemiz gereken meyvelerden...
Cilt güzelliğimiz için de maskesini yapabileceğimiz ahududuyu iştahla yemeyi sağlayacak diğer sebepleri de tanıyalım.
Vücuttaki toksin maddeleri dışarı atar, kanı temizler.
Sabah yendiğinde enerjiyi arttırır ve daha iyi hissetmemizi sağlar.
İçeriğindeki antosiyanin maddesi sayesinde, insülin salınımını arttırarak kan şekerinin düşmesine yardımcı olur. Diyabet hastalarının yararlanabileceği çok güçlü bir koruyucudur.
Romatizma, nıkris, kansızlık ve verem hastalıklarına karşı yararlıdır.
Olgunlaşmış, taze ahududu A vitamini açısından çok zengindir. A vitamini de antiagingin ilk sihirli maddesidir.
Dokuları sıkılaştırıcı ve güçlendirici etkisi vardır.
Ateş düşürücü etkisi nedeniyle ateşli hastalıklarda faydalıdır.
Bağırsakları çalıştırır.
İdrar söktürür.
Yorgun gözler için de ahududu maskesi tavsiye edilir.
Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinlik hissi verir.
Ahududunun çiçekleri kaynatılıp bu su ile gargara yapılırsa bademcik, boğaz ve dişeti iltihaplarına iyi gelir.
Gördüğünüz gibi kendisi küçük marifetleri büyük ve maliyeti çok düşük..!