Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '06

 
Kategori
Aile
 

Aile fotoğrafı

Sahi bugün aklınıza düşse ve bir aile fotoğrafı çektirmek isteseniz başarabilir misiniz.? Kendinize bir ay süre verin isterseniz. Yetmezse iki hatta üç...yine de umudunuz var değil mi? Varsın olsun hiç olmazsa sizin bir ümidiniz var. Hatta ölünceye kadar bile olsa var. Peki ya hayatta hiç babasını tanımamış çocuklar ne yapacak? Annelerini görmeyen binlerce çocuk var biliyorsunuz. Yada çocuklarını göremeyenler az mı? Tıpkı yırtılıp parçalanmış bir fotoğraf kağıdı gibiyiz. Bir parçası eksik kalıyor ne zamandır. Tamamlayamıyoruz bir türlü. Tamamlasak bile kırışıklıklar kalacak belli. Öylede olsa razıyız. Yeter ki tamamlayalım. Olmuyor işte.

Şöyle göğsümüzü gere gere, mutluluktan kalbimiz fırlayacakmış gibi el ele, omuz omuza çektirebilseydik bir aile fotoğrafı ne olurdu sanki ? Ailenin fertleri darmadağın. Ocakta son duman, son küller. Külleri karıştırma diyorlar. Aman durmayın. Hiç olmazsa ocak başındakiler karıştırın külleri. Karıştırın. Durmayın. Hem de daha sıkı. Sönmesin. Belki küllerin altından yanan bir şeyler buluruz.Sönmesin ocak. Ocaklar sönmemeli. Yanmalı. Bacadan duman tütmeli. Dosta düşmana karşı hiç olmazsa. O duman var ya işte o duman. Belki bizi bir araya toplar.

Bize bir aile fotoğrafını bile çok gördüler. Önce göç dediler. Köyümüzden olduk. Gittiğimiz yerlerde ekmeğimizin aslanı olabilmek için, çok ceylanlar kovaladık. Ocağımızın külleri savruldu. Bacamızın dumanı kesildi. Dedemizin, ninemizin ismini bile unuttuk. Türkülerde hatırlar idik önceleri. Şehir ile köy arasında köprü olurdu. Turnalardan sorardık. Kuşlar uçardı doğduğumuz yere. Onlardan bir haber alırdık. Türkülerimizi de aldılar elimizden. Sazımızın telini kırıp gitara eklediler. Anlayamaz olduk.

Bizim buralarda sazlar sustu biliyor musunuz. Ya Sivas ellerinde sazımız çalınıyor mu yine. Urfa’nın etrafı dumanlı dağlarla mı çevrili, Ordunun dereleri akıyor mu eskisi gibi? Hani benim Türkülerim? Türkülerimi bıraksaydınız bari. Onlar çalındı mı biz bira araya toplanır, aile fotoğrafı çekinebilirdik.

Bir aile fotoğrafı demiştim. Acaba kaç insan, kaç aile şöyle keyifli bir şekilde aile fotoğrafı çektirebilir dersiniz? Aile fotoğrafı da nedir diyerek yabana atmayın sakın, bu çok önemli. Olmazsa bile umutlarınızı saklayın yarınlara. Kimbilir belki birgün oda olur. Ne dersiniz?

Şu anda bu fırsatı yakalayanlar var aranızda. Öyleyse hiç zaman kaybetmeyin . Gelin bir araya. Hiç zaman kaybetmeden bir aile fotoğrafı çektirin. Gün gelir geçerde servet verseniz yapamazsınız bunu.

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..