Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '09

 
Kategori
Güncel
 

Akan kandan nemalanan çok

Akan kandan nemalanan çok
 

Bir kaşık suda fırtına koparmak isteyenler işbaşında.

Bu ülkede 20 yıllık geçmişte askerle, topla, tüfekle, silahla, mermiyle bir yere varılamadığını görmezden geliyorlar. Hala dağa çıkarız, asarız, keseriz diyerek kendilerini kandırıyorlar. Vatanseverlik eline tüfek almakla, dağa çıkmakla olunmuyor!

***

Hükümetin Kürt açılımına her yerden farklı tepkiler, her kafadan da başka sesler yükselince kamuoyunun kafası haliyle karıştı.

Bu ülkede demokrasinin tam anlamıyla işler hale gelmesi açısından bu açılım oldukça önemli. Yıllar yılı hor görülen, ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören, kültürel kimliklerini ifade etmelerine izin verilmeyen, kendi dillerinde şarkı bile söyleyemeyen ciddi bir nüfus var söz konusu olan.

Bu ülkede yaşayan herkesin eşit şartlarda insanca muamele görmesi ve kendini rahatça ifade edebilmesi açısından olumlu bir sürece gelindiğine inanıyorum.

***

Geçmişte tabu olan “Kürt” sözcüğünün bu derece yüksek sesle konuşulabiliyor olması bile bu ülke için büyük bir devrimdir.

Fakat nedense bunların konuşuluyor olması birtakım kişileri rahatsız etmeye başladı.

Çözümün çözümsüzlük olduğunu alenen konuşmaya yeltenenler boyun damarları çatlarcasına haykırmaya başladılar.

Hükümetin bu konudaki attığı adımların altyapısı hazırlanmamış olabilir ancak dediğim gibi atılan adımın niyeti önemlidir.

Kaldı ki eğer bu sorun çözülecek akacak kan duracak ise İspanya ya da İrlanda örneklerinde olduğu gibi gerekirse terör örgütü ciddiye alınarak masaya oturulmalıdır.

Silahla 20 yılda yapamadığımızı şimdi çok daha kısa sürede yapma gibi bir imkanımız var ise bunu değerlendirmeliyiz.

***

Akan ve bir şekilde akmaya devam eden kanın durmasını istemeyen dış güçler olduğu gibi bu kandan en büyük nemalanan grup kendi içimizde varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Kan durduğu zaman kendilerine akan para musluklarının kapanacağını fark eden bazı kişiler kanın durmasını engellemek için türlü oyunlara girişiyorlar.

Kendi ülkemizin insanını birbirine düşman eden bu durumun birbirimize daha fazla zarar vermeden çözüldüğünü görebilmek büyük bir olay olacaktır.

Hükümetin attığı adımları olumlu bulmakla beraber net bir yol haritası ve önünü görür durumdan uzak görmekteyim. Yine de bir yerden başladılar ya helal olsun!

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..