Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Akbank etkisi

Akbank etkisi
 

Dünya borsaları dün AB liderler zirvesinin etkisi ve Çarşamba günkü sert satışların tepkisi niteliğinde alımlarla başladığı günde, %1,5’e yakın yükselişler kaydederken İMKB’de deyim yerindeyse fırtınalar koptu. Günü %1,47 düşüşle 54,916 puan seviyesinden kapayan İMKB böylece son 3 günde %5’e yakın değer kaybetmiş oldu.

Son günlerde yurtdışı borsalardan negatif ayrışan İMKB’de yabancı payı yüksek hisselerde ki ekstra satışların nedeni dünkü Citigrup’un 404 milyon AK BANK hissesi’ni Basel III kurallarının uygulamasına hazırlık amacıyla borsada 5,2 – 5,5 fiyat aralığında satacağını açıklamasıyla anlaşılmış oldu.

Bugün, 1,30 milyarlık AKBNK satışı dolayısıyla İMKB’de ki para çıkışının endeks üzerinde bir miktar negatif etkisini görme olasılığımız yüksek, öncelikle AKBNK hisselerinin endeks üzerindeki ağırlığı ve bu satışların diğer banka hisselerinde de bir miktar değer kaybı yaratacağı da düşünüldüğünde açılışta endekste sert geri çekilme yaşanabilir. Bu nokta da ilk işlemlerde bir miktar panikli satışların olabileceği beklense de endeksin üzerinde düşmüş XU30 ve XU100 hisselerinde kısa vadeli pozisyonlar açabileceğini düşünüyorum. Zira aşırı satım bölgesinde yatay hareket eden çoğu kısa vadeli göstergeler endeksin yukarı sert tepki vermesine müsait görülüyor. Geri çekilmelerde özellikle orta vadeli portföyler için VAKBN - EREGL - SİSE - İSCTR - TUPRS - KCHOL - TTKOM - KOZAL - PETKM -  MNDRS hisselerinde pozisyon açılabileceğini düşüyorum.

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgilerimle. Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..