Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '12

 
Kategori
Haber
 

Akbüklüler, Sivas'ı unutmadılar...

Akbüklüler, Sivas'ı unutmadılar...
 

 

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şubesi, 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Katliamında hayatlarını kaybeden Canları,  2 Temmuz'da Akbük tören alanında saat 20.00’deki basın açıklamasının  ardından 20.30’da başlayan bir dizi etkinliklerle andı...

Anma Etkinliğinde Şube Başkanı Seyit Karahalil :

Sizleri Pirsultan’ın bilinci, direnci ve Hacı Bektaş’ın engin Hoşgörüsü ve İnsan Sevgi ile sizleri Selamlıyorum diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

Tarih Boyunca Sivas Kenti’nin şahsında hep üç çizgi varlığını devam ettirir. Pir Sultan’ın bozuk düzene Başkaldırı çizgisi ile Hızır Paşa’nın ihanetçi çizgisi ve  2 Temmuz 1993 ‘te Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak diyen gerici yobaz sürüsünün ağızlarında salya akan  bağırtılarına sesiz kalanların Utancı.

Şeriatçı Karanlık Güçler, Günler öncesinde Sivas’ta Aleviler’in, Demokratların varlık Göstermesini engellemek ve onlar Müslüman Mahallesi’nde salyangoz sattırmamak için hazırlıklara giriştiler.

2 Temmuz Sivas Katliamı üzerinden geçen 19 Yıla rağmen Alevilerin nazarında dumanı tütmekte  ve  Sivas Yangını Kanayan Yara Olamaya Devam Etmektedir.

Bu Nedenledir ki: “Sivas’ın Işığı Sönmeyecek, Bu Nedenledir ki; Sivas Unutulmayacak ve bizler için her yer 2 Temmuz olmaya devam edecektir.

Başta iktidar sahipleri olmak üzere, herkes bu vahşi katliama  seyirci kalmıştır.

Madımak katliamı ile Analar Babalar Çocuksuz, Çocuklar Anasız Babasız Kaldı... Yürekler yuvalar acıyla kavruldu. Katliam sonrası yaşananlar, bu acıları daha da çoğalttı... Çocuğunun, kardeşinin yoldaşının Katilinin davasını izlemesine bile İzin verilmedi. Duyduğu bunca acı yetmezmiş gibi, Mahkeme zaman aşımına Tabi Tutulup sanıkları akladı. Bunu Protesto edenler saçlarından sürüklenip coplara, biber gazlarına tabi Tutuldu.

Türkiye geçmişindeki bu utancı temizlemek,geleceğini de aydınlatmak zorundadır. Bizce bunun çözümü Madımak Oteli “Utanç Müzesine” Dönüşmeli, katliamın karanlıkta kalmış gerçek faillerinin bulunması ve ülkemizde yaşanmış tüm Acılarla Yüzleşilmeli ve özür dilenmelidir.

Yeni Madımak, Çorum, Maraş, Gazi Olaylarının yaşanmaması için,  bu yöndeki girişim ve çabalara set çekilmemeli, dilimizi bağlayan, ağzımızı tıkayan, bilincimizi sıfırlayan, Mezar sessizliğimizden toplum olarak mutlaka kurtulmalı ve önce kendimizle sonra bozuk düzenin sistemiyle yüzleşmeliyiz.

Son söz Olarak : Sivas Katliamı Gerek Alevi Örgütlenmesinde, gerekse Alevilerin bilincinde bir dönüm noktası olmuştur.

Sivas katliamından çıkan birinci   en “Temel Ders” Yalnızca ve Yalnızca kendi gücüne ve örgütlülüğüne güvenmenin zorunluluğudur.

Türkiye’nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve Laikliğe, Hakların kardeşliğine, eşitliğine, özgürlüğüne, bir arada yaşama kültürüne inanları bugün 2 Temmuz 2012 Tarihinde  burada Can Cana görmek, Cemal Cemale bir araya getirmek Akbük tarihinde bir “İlktir.”

Bu ilki sizlerin destek ve el vermenizle kurulan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şubesi, 17 Kurucusu ve 40’lar Meclisi ve  Yönetimi ile gerçekleşmiştir.

Bu Cem’e, bu Niyaz’a,  bu anmaya gelmeyenler,  korkanlar,  Gelenler ise korkmayanlardır. Gelenleri buradan alkışlıyor ve Tüm Can Dostları Yüreğimize Mihman Eyliyoruz. ..

Öncelikle Akbük Belediyemize ve Belediye Başkanımız ve Belediye Emekçilerine Teşekkür Ediyoruz.

CHP Belde Örgütümüze ve yöneticilerine, Disk Sendikamızın Akbük Temsilciliğine, Didim Sivaslılar Derneğine, Didim Hitit Çorumlular Derneğine ve Ege Sivaslılar Federasyonuna, Bizlere Can Verdikleri El Verdikleri İçin Yürekten Teşekkür Ediyoruz.

Biz Abdal Musalardan,  Hubyar Sultandan,
Şahkulu Sultanlardan, Seyıt Alı Sultanlardan
Nesımılerden, Nazım Hıkmetlerden, Denizlerden İbrahim Kaypakkayalar’dan Mustafa Kemaller’den geliyoruz. Acıyı Bal Eyledık, Hasan Hüseyinlerle,sıradağlar gibi ozanlarımız, Pirlerimiz, En Önemlisi Halkımız en önde diye girdik biz bu Halaya...

Hepinizin Yardımcısı Boz Atlı Hızır Ola... Ama Bilesiniz ki:

Boz Atlı Hızır Sizden Başkası Değildir.

 Daha Sonra, Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı ve Ege Sivaslılar Federasyon Başkanı Emin Karaçuha birer konuşma yaptılar. Program Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi Gençlik Komisyonun Semah Gösterimi ve Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Gani Pekşen ve Ozan Hüseyin Karakuş’un Konseri ile devam etti. Programın sunuculuğunu ise Haydar Kocaoğlu ile, Burçin Topal yaptılar.

Akbüklüler; bu önemli anma etkinliğiyle, Sivas’ı unutmadıklarını unutturmayacaklarını gösterdiler...

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..