Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '12

 
Kategori
Haber
 

Akçakale Suriye'den atılan mermiyle vuruldu, Türkiye karşılık verdi...

Akçakale Suriye'den atılan mermiyle vuruldu, Türkiye  karşılık verdi...
 

Görsel BirGün


Akçakale’ye Suriye’den atılan top mermisi 3’ü çocuk 5 yurttaşımızın ölümüne neden oldu. 10 yurttaşımız yaralandı. Ajansların flash haber olarak duyurduğu vahim olay üzerine Arınç; “Bunun uluslararası hukukta karşılığı vardır. Bardağı taşıran son damla oldu. Karşılığını vereceğiz”, Beşir Atalay ise, “Türkiye’yi Suriye’nin içine çekmek istiyorlar. Çok vahim ve ileri bir gelişme” dedi.

 

Davutoğlu’nun  BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’u bilgilendirdiği ve Moon’un “Gerginlikten kaçınmak için Türkiye, Suriye ile tüm iletişim kanallarını açık tutmalı” dediği medyaya yansıdı.

 

ABD saldırıyı kınadı ve başsağlığı diledi.

 

Akçakale’yi vuran top mermisi ilk değil. “Özgür Suriye Ordusu” tarafından üs olarak kullanıldığı iddia edilen Akçakale’de, daha önce Tren İstasyonu ve kaymakamlık binasına düşen mermiler maddi hasara neden olmuştu. Akçakale’ye düşen mermi bu kez felaket getirdi. Ankara’da “kırmızı alarm” verilmesine neden olan olay sonrası Türkiye’nin nasıl bir tutum alacağı merak ediliyor. Sınıra yığınak yapıldığı öğrenildi.

 

Yaşanan olay üzerine Akçakaleli yurttaşlar “Vali istifa”, “Kaymakam istifa” sloganlarıyla kaymakamlık binasına yürüdü. Saldırıya tepki gösteren vatandaşlar bibergazı ile dağıtıldılar.

 

Yazı yayına verildiği saatlerde Başbakanlıktan yapılan açıklama, “Suriye’deki noktalar top atışıyla vurulmuştur.”

TBMM  AKP tarafından acil olarak toplantıya çağrıldı.Yarın saat 10'daTBMM Akçakale'ye yapılan saldırı ile ilgili toplanacak.

...

 

  

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..