Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

25 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Akdeniz İlçe Belediye Başkanı M.Fazıl Türk, Halkla iç içe...

Akdeniz İlçe Belediye Başkanı M.Fazıl Türk, Halkla iç içe...
 

Akdeniz Belediye Başkanı Türk,Halk günlerinde halkı dinlerken


Mersin Akdeniz İlçe Belediyesi; vatandaşların, sorunlarını başta Belediye Başkanı olmak üzere yetkililere anlatması ve çözümlerinin sağlanabilmesi amacıyla Çarşamba günlerini ‘halk günü’ olarak ilan etti.

Beraberinde Başkan Yardımcıları ve Müdürlerle birlikte vatandaşları makamında kabul eden Akdeniz Belediye Başkanı M.Fazıl TÜRK;

‘Vatandaşlarımız sorunlarını anlatmak için belediyemize geldiklerinde daima kendilerini dinleyecek ve yol gösterecek bir ilgili bulabileceklerdir. Bunun yanı sıra halkımızın bizzat Belediye Başkanına iletmek istedikleri konular ve sorunlar
için, ben ve yönetici arkadaşlarım her Çarşamba günü düzenleyeceğimiz ‘Halk Günü’ uygulamalarında hazır bulunacağız.
Biz Akdeniz Belediyesi yönetimi olarak sadece Halk Günlerinde değil; her zaman vatandaşlarımızı dinleyeceğiz, sıkıntılara çözüm bulacağız ‘ dedi.

Halk Günü uygulamalarının ilk gününde pek çok vatandaş kendileri ve yakınları için iş talebinde bulunurken, bazı vatandaşlar da maddi yardım, çevrelerindeki ağaçların budanması ve çöp konteynerlerinin yerlerinin sabitlenmesi gibi sorunlarını ilettiler.

Belediye’nin tabi olduğu kanun gereği Personel Giderinin Kurum Bütçesinin yüzde otuzunu aşamayacağını belirten ve Akdenizde Personel Giderinin yüzde otuzun çok çok üzerinde olduğunu dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı M.Fazıl TÜRK,
‘Zaten Belediyeler istihdam sağlayarak işsizlik sorununu özemezler.Belediyelerin görevi; yatırımcıya kolaylıklar sağlayarak fabrikalar ve iş alanları açarak, vatandaşların istihdam edilmesini sağlamaktır’ dedi.

Bağcılarda evi yanan bir vatandaşın yardım talebine olumlu yanıt veren Başkan Türk gerekli yardımın yapılması için Başkan Yardımcılarına talimat verirken, ağaç budama çalışması için Park Bahçeler Müdürüne ve konteyner sorununun
çözülmesi için de Temizlik İşleri Müdürüne talimat verdi.

Her Akdenizlinin kentimizle ilgili görüşleri bizim için önemlidir’ diyen Akdeniz Belediye Başkanı M.Fazıl Türk; ‘Halkımız her türlü görüş, öneri, istek ve şikayetleri için her Çarşamba halk günü uygulamamızda bizimle beraber olabilirler.
Bizim kapımız her kesimden insanımıza açıktır. Hangi dili konuştuğu, hangi dinden, etnik kökenden, siyasi görüşten olduğuna bakmaksızın herkese eşit hizmet götüreceğiz” dedi.Diğer belediye başkanlarınında Akdeniz Belediye Başkanı Türk gibi halk günlerini hayata geçirmelerini diliyorum.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara