Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Akif'in torunu kapı kapı para arıyor...

Akif'in torunu kapı kapı para arıyor...
 

Bugün okullarımızda; İstiklal Marşı'mızın kabul edilişinin yıldönümü etkinlikleriyle, kutlamaları yapıldı. Mehmet Akif Ersoy anlatıldı,anıldı...

Gazete okuyanınız var mı?.. Ve haberiniz de var mı acaba?..

İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un torunu icra tehditi altında. Zaman zaman yapılan yardımlarla bir süre zar zor geçinen şairimizin torunu meğerse yıllardır mali zorluk içindeymiş.

Akşam Gazetesi'nden Ebru Toktar Çekiç'in haberini okuyunca yeniden içim sizladı. Durumu önceden biliyordum. Basında rahmetli şairimizin çocukları ve torunlarıyla ilgili olarak çıkan haberleri bir dosyaya koymuştum. Demek ki gerçek anlamda el atan olmamış.

"Bugün İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 88'inci yıldönümü Şair Mehmet Akif Ersoy'un torunu fakirlikle boğuşuyor

MEHMET Akif Ersoy'un kızı Suat Ersoy'un çocuğu Selma Argon'un, 1990'den beri ekonomik sıkıntı yaşadığı ortaya çıktı. Daha önce Eyüp Belediyesi'nden 5 bin YTL destek aldığı belirlenen Argon, 9 Eylül 2008'de acilen 15 bin YTL bulması gerektiğini söyleyerek Türkiye Yazarlar Birliği'ne bir mektup yazıp yardım istedi. Argon'un şimdiye kadar yanıt alamadığı mektubu şöyle:
'Başımdaki dert öyle büyük ki anlatmak bile zor geliyor. Banka kredileri, kiralar....derken bir de taşınma zorunluluğu var. Size danışmadan tekrar Sayın Başkan'ın (Eyüp Belediyesi) protokol görevlisi Şevki Bey'i aradım. Kendisi yakın davrandı, bizi çağıracaklarını söyledi. Ama uzun zaman oldu...Allah rızası için tekrar bize yardımcı olun. Bu felaket durumu kapatabilmek için 15 bin liraya ihtiyacım var. Yoksa bankalar ve daha bir sürü yerden kanunu işlem kağıtları geliyor. Zaten bir kere haciz geldi, tekrar tekrar gelecek, iyice rezil olunacak. Ricam, son bir kere yardım ediniz. Artık bu dünyada hiç sevgi ve şefkat kalmamış. Hiç dostumuz yokmuş, her şey yalanmış. Hacizler, kapıda polisler, avukatlar. Evde zaten bir şey yok, ama çekilecek utanç anlaşılır gibi değil.

TELİF HAKKI YOK
Araştırmacı-yazar Fatih Bayhan, Mehmet Akif Ersoy'ün ünlü eseri Safahat'ın telif hakkının sona erdiğini belirterek, 'Safahat'ın telif geliri bile bugün Akif'in çocuklarına verilse bu insanların inanın ekonomik sorunu kalmaz. Ama üzerinden 70 yıl geçtiği için telifi kalmamıştır. Neredeyse tüm yayınevleri Safahat basıp duruyor. Hatta bazı belediyeler kültür hizmeti olsun diye basıp dağıtıyor' dedi."(Ebru Toktar Çekiç; Akşam Gazetesi, 12.03.2009 "Zor durumdayız yardım edin!" başlıklı haber.)

Mehmet Akif Ersoy'un evlatları ve torunları bizlere emanet değil mi?!. Onları anlamak ve sevmek, bağrımıza basmak gerekmez mi?!..

Akif'in torunlarından olup da siyasetle uğraşan, bir partinin başında olan da var. Olsun... Sevelim biz onları, sevelim!..

Safahat'tan para kazananlar da telif hakkının zamana kurban gitmesinden dolayı pay ödemiyorlarmış.

Ne olursa olsun; Akif'in evlatları ve torunları da babaları ve dedeleri gibi hep mert ve onurlu oldular. Akçalı işlere hiç karışmadılar. Zorluklar yaşadılar. Çileyle öleni de oldu. Bu çilenin bugünlerde devam etmesi bana çok acı veriyor. İnanıyorum ki, bu haberi okuyan herkes, çok üzülmüştür.

Sanatın, kültürün, edebiyatın, inancın yerini; arabalar, cep telefonları, bilgisayarlar, kolayca para elde etmeler aldı. Sonuçta da giden bütün güzel değerlerle birlikte; peyderpey malımız ve canımız da giderken daha sonraları elimizde ne kalacak bilen var mı?!..

Bugün Devlet Bahçeli "Hanedanlar ve yandaş zenginleşti; vatandaşlar fukaralaştı." dedi. Her dönem böyleydi. Ne çare ki fukaralık, yalnızca dünya malı fukaralığı ile sınırlı değil; artık fukaralığımız akılda da mentıkta da başgösterdi.

Akşam'ın haberi bizi kendimize getirir mi, bakalım yaşayıp göreceğiz...

Bugün İstiklal Marşı'mızın kabul edilişinin 88. yıldönümüydü. Bugün 12 Mart 2009 Çarşamba...

İnanıyorum; elbet bir gün çok güzel olacak, herşey...


fot.Akşam



 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..