Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Akıllı Belediyecilik Zirvesi ve Lüleburgaz Belediyesi

Akıllı Belediyecilik Zirvesi  ve Lüleburgaz Belediyesi
 

 

 

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.”

M.K. Atatürk

 

28-29 Mart 2013 günleri İstanbul-Grand Cevahir’de Marmara Bölgesi büyükşehir, İl, İlçe, belde, bağlı kuruluş ve belediye görevlilerinin katımlarıyla belediyecilikte yeni teknolojilerin kullanımını destekleyip yerel yönetimler ile belediyeler arasında işbirliği ve dayanışmayı geliştirmeye yönelik amaçlı “Akıllı Belediyecilik Zirvesi” gerçekleşti.

 

Türkiye'nin atardamarı olan sadece Marmara ile İstanbul'a değil, tüm  ülkemizdeki gelişmeleri yakından izleyen çevre ülkelere de örnek olacak çalışmalarıyla düşünce birliği, amaç birliği ve el birliğini sürdürmek amaçlandı.

Bu doğrultuda Marmara Belediyeler Birliği; belediyecilikte yeni teknolojilerin kullanımını destekleyip, yerel yönetimler ile belediyeler arasında işbirliği ve dayanışmayı geliştirmeye önem vererek, özel sektörle yerel yönetimleri ortak paydada buluşturmayı planladı.

Teknoloji alanında gerekli bilgiye sahip olmak kadar önemli olmak noktasından devinimle; ilerleyen teknolojiye yerel yönetimlerin ayak uydurmak zorunda olduğu anımsatıldı. Bu noktada çözüm ortağı olarak belediyelere el uzatan kurumlar konu edildi.

Sürekli değişen dünyada “Akıllı Şehir Vizyonu”  ve  “Akıllı Vatandaşlık Hizmetleri” konusunda örnekleri birbirinden farklı bilişim sistemlerini katılımcı ve modern teknolojileri takip eden yerel yönetim anlayışının yerleşerek yaygınlaşması amacıyla ‘Akıllı Belediyecilik Zirvesi'ne  önem verildi.

Belirtilen amaçlar ve yansıtılan bilgiler çerçevesinde; belirtilen iki günde değişik salonlara ve kalabalık belediye görevlilerine zirvede kimi aktarımlar gerçekleşti. 2. gün 3. salonda ve 13. oturumda “AB hazırlık sürecinde belediyeler ve uluslararası vizyonları” konusu, Prof. Dr. Alaeddin Yalçınkaya yönetiminde Oğuz demir, Engin Soner ve Emin Halebak tarafından aktarıldı.

                                                                                         ***

Konuşmacılardan Lüleburgaz’ın başarılı belediye başkanı ve Emin Halebak, gerçekleştirdiği özgün ve görüntülü konuşmasında;  dünya kentleriyle rekabet edebilecek uluslararası ilişkilerinin sürdürülmekte olduğunu, herkes için bilgi projesiyle ‘altın karınca ödülü’nü almaya değer görüldüklerini, bölgelerindeki sivil toplum kuruluşlarıyla bağlarını canlı tutma çabasını sürdürdüklerini,  atık arıtma tesislerinin takdir gördüğünü, güçlü kardeş kent bağları olduğunu, Emit Fuarı’na katılarak heykel ve resim sempozyumu gerçekleştirdikleri belirtti.

Küreselleştirilen dünyada yerel yönetimlerin sınırlarını aştığı günümüzde Lüleburgaz Belediyesi’nin yerel demokrasiyi gerçekleştirmesinin dış ülkelerde takdire değer yansıması olduğu dile getirdi.

Halebak, İlgiyle izlenen konuşmasında; dış ülkelerde başkanların sokağa çıkarak insanların ellerini sıkmalarının bir proje olduğunu, oysa kendilerinin bu eylemi günlük yaşamlarının bir parçası olarak uyguladıklarını söyledi.

Projelerinin başarı ile sonuçlandığını buna koşut olarak hibe bulmalarının da kolay olduğunu aktardı. Türkiye Cumhuriyeti belediyelerinin dış ülke belediyelerine anlatacakları önemli örnek çalışmaları da olduğunu ekleyerek moral ve insanı değerleri ön plana çıkararak çalışanların haklarına saygılı olduklarını vurguladı.

Yurdumuzun, Trakya’nın ve Lüleburgaz’ın örnek ve başarılı belediye başkanı Emin Halebak, konuşmasını noktaladığında hak ettiği alkışı aldı !

Kutluyorum ve başarılı çalışmalarının sürmesini diliyorum.

                                                                                      ***

                                                                    Emin Halebak kimdir?

      1957 Lüleburgaz’da doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Lüleburgaz’da tamamladı. Trakya Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi’ni bitirdi. Meslek yaşamına Bersey şirketinde proje mühendisi olarak başladı ve daha sonra şantiye mühendisliği, şantiye şefliği ve süpervizörlük yaptı.
     - Aliağa Termik Santralı montajı
     - Yozgat – Çandır Yağ Fabrikası montaj ve kapasite artırımı
     - Karacabey Yağ Fabrikası tevzi ve kapasite artırımı
     - Bafay Yağ Fabrikası’nın kurulması
     - Ürdün  Amman’da bitkisel yemeklik yağlar fabrikasının kurulması ve bunun gibi bir çok tesisin   makine tesisat ve yardımcı işletmelerinin kurularak devreye alınması projelerinde görev aldı.
     1993 yılında yıllarca atıl duran Türkiye’mizin en büyük çiçek kırma kapasitesine sahip Doysan Yağ Sanayii’ni tekrar üretime geçirdi.
     Trakya Birlik Çorlu, Şerefli Entegre Tesisleri müdürlüğü görevinde bulundu.
Doysan yönetimi tarafından 1995 yılında tekrar göreve çağrıldı. Belediye başkanlığı görevine başladığı 1999 yılına kadar Doysan’ı teknik ve idari yönden başarıyla yönetti.
     18 Nisan 1999 seçimlerinde ilk kez Lüleburgaz Belediye Başkanı  seçildi.
Lüleburgaz halkının verdiği  güç ve destekle köklü değişimler gerçekleştirerek  daha yaşanabilir   bir Lüleburgaz için çalışmalarını sürdürdü. Kentli olma bilinci yaratılarak tüm kent halkının dahil olduğu projeler hayata geçirip hedeflere dürüstlük, çalışkanlık ve kararlılık ilkelerinden asla vazgeçmeksizin Lüleburgaz’ı bir Avrupa kenti ve bölgenin cazibe merkezi haline getirecek önemli projeleri  hayata geçirdi.
    Lüleburgaz’da 3. Dönem belediye başkan adayı oldu. Lüleburgaz halkının %53 oyunu alarak  üç dönem seçilen ilk belediye başkanıdır. Evli ve bir kız çocuğu babası...

*

 muhsindurucan@hotmail.com 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..