Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Akıllı Fenerbahçe Ordu'yu devirdi

Akıllı Fenerbahçe Ordu'yu devirdi
 

Akıllı Fenerin akıllı oyuncusu Sezer Öztürk.


Ligimizi uzun süre namağlup götüren ve evinde GS'ı yenerek büyük sükse yapan Ordu'yu yenmek Fenerbahçe için güzel bir sonuçtu.Oyunun tamamına hakim olan taraf Fenerbahçe oldu.Daha 30 dakika dolmadan 158 olumlu pas yapmış,rakibi 30'larda kalmış.Bu aslında maçı da anlatan bir veriydi.

Orta saha ve defanstaki eksikleriyle sıkıntılı maçlar oynayan ve büyük eleştirilere hedef olan Fenerbahçe ,eksikler sahaya dönünce nasıl futbol oynayacağını da göstermiş oldu.

Defansta Yobo,orta sahada Meireles,forvette Kuyt Fnerbahçe'nin aklını oluşturuyor.Bunu Ordu maçı açık seçik gösterdi.Bu oyuncuların eksikliği takımın vites düşürmesine ve yavan futbol oynamasına neden oluyor.Sakatlıklar nedeni ile aklını ve omurgasını kaybeden Fenerbahçe sakatlar dönmeye başlayınca hem omurgasını oturttu hem de aklını kullanmaya başladı.

Yobo'lu defansın ne kadar akıllı olduğunu,nasıl güven verdiğini,Bekir'in GG'e nazire yaparcasına gol peşine düşmesinde gördük.İlk yarının en çok koşanı Meireles.Portekizli Mohikan oyundan çıkana kadar da aynı hızını korudu.Kuyt ise maçın son çeyreğinde yorulmasına rağmen çalışkanlığı ile takımı öne doğru sürükleyen isimlerden oldu.Belki Sow yerine Kuy çıkabilirdi ama Aykut Hoca Sow'u alkışlatmak istemiş olabilir.

GG uzun süreden sonra istekli ve arzulu.Vurdumduymaz görüntüsünden sıyrılmış.Stoch gol atamama stresini yenmek için kaleyi bombardımana tutuyor ama direkler engelliyor.Stoch'da geri dönüşünü bu maçla müjdeledi.

Moussa Sow oyunun başında yoktan varedilen pozisyonda golü buldu ve takımı rahatlattı.Tek kelime ile santrafor nasıl olurmuş gösterdi.64.dk'da 3 metreden karıdığı gol ise nazar boncuğu olsun.

Maçın adamı:12 numara;Fenerbahçe'de hemen herkes taşın altına elini koydu.Ön plana çıkan birkaç isim olduğundan haksızlık yapmamak adına uzun süreden sonra lig maçında tribünleri dolduran 12 numara maçın adamı oldu."N'apardım bilmem" şarkısını ikinci yarı yaklaşık 15 dakika kesintisi söylediler.Uzun zamandır yenilenmeyen tribün repertuarına güzel bir "hit" girmiş oldu.Gerçekten 12 numara maçın her anında oyuna direk etki etti,helâl olsunu hak etti.

Maçın pozisyonu:Stoch'un direkten dönen topu ve Sow'un kaçırdığı gol.

Maçın olayı:Fenerbahçe'nin ordu kalecisi Fornezzi'yi şut manyağı yapması.Bütün oyuncular şutu ve golü düşünüyor.Zaman zaman bencillik gibi görünse de herkes skora katkı için inisiyatif alıyor.

Maçın mesajları:1.Mesaj;Aykut hoca Selçuk Şahin'i oyuna alarak hem oyuncusuna sahip çıktı hem de oyuncusunu yedirmeyeceğini gösterdi.Kuyt yerine Sow'u çıkararak bu oyuncuya ne kadar güvendiğini ve oyundaki aklı olduğunu gösterdi.Krasiç'i kadroya almayarak bu takımda hakedenlere forma vereceğinin mesajını verdi.2.Mesaj:Maç 90 dakika olduğunu Şamil Fenerbahçe defansının bir anlık zaafını attığı golle cezalandırarak gösterdi.Sezer'in golü olmasa ve maç 1-1 bitse 2.Marsilya krizi kapıdaydı.Belki 30 bin kişi Ordu'nun golünü görmedi.Herkes maç 2-0 bitti diye tribünleri boşaltmaya başlamıştı.3.Mesaj:Tribünler erkek seyircisiz olmuyor.Belki kadın ve çocuklar güzel bir görüntü veriyor ama o kadar.Gerçek taraftar baskısı nasıl oluyor AEL Limassol ve Ordu maçlarında gördük.

Maçın eksiği:FB'de Kuyt sağ kanat oyuncusu değil.Krasiç'in kadroda olmaması,M.Topuz'un sakatlığı gibi etkenlerden dolayı Kuyt'ı  sağ kanatta oynuyor.Ya Krasiç adam gibi(!) oynayacak ya da bu kanada adam gibi(!) birisi alınacak.Aksi takdirde süper ligde belki ama Avrupa'da çakma sağ kanatla yol alınmaz.

Maçın hareketi:Sezer'in golünden sonra herkesin Sezer'i omuza alması ve Sow'un Sezer'i alnından öpmesi.Uzun sakatlıktan dönen Sezer'in Akhisar'dan sonra Ordu maçında da pozitif oyununu enfes bir golle taçlandırmasına arkadaşları kayıtsız kalmadı.Sezer hem Fenerbahçe için hem milli takım için gerekli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..