Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '13

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Akilsiz insanlar!...

Bu ülkenin asıl sorunu az miktardaki "Akilsiz insanlar"dır. Hükumet tarafından seçilen 62 kişi bir yana, bu ülke insanın çoğunluğu zaten "akil insanlar"dan oluşur.

Bizim milletimiz irfan sahibidir. Ömer Seyfeddin'in teşhisiyle; alim değildir belki ama ariftir bu millet...Tarihin en keskin dönemeçlerinde bile, bu milletin irfanı daima doğru bir klavuz olmuş ve vatanı selamete çıkarmıştır.

Bu ülkenin asıl sorunu "akilsiz insanlar" olmuştur. Her türlü olumlu adıma karşı çıkan, her şeye muhalefet olmayı maydonuzluk sanan, her işe "akıl" yetiştiren kerameti kendinden menkul bu "akilsiz adamlar" şu çözüm sürecinde de huylarından vazgeçmediler.

Akil insanlar projesi hakkında demediklerini bırakmadılar. Alay ettiler, kafa buldular, sarakaya aldılar...Yok, heyet-i nasiha'ymış yok Damat Feritmiş, akilsizlikleri sıra mizah yaptılar bu süreçte.

Sonunda ne mi oldu? Şu oldu: Akil insanlar'dan biri de, büyük bir isabetle Doğan Medya'nın patronu Arzuhan Doğan Yalçındağ olarak açıklandı. Hem bir Medya patronu, hem bir anne olarak Arzuhan Doğan  da sürece önemli katkılar verecek biri kuşkusuz.

Öyle de, bizim köşe bülbülleri ne yapacak şimdi?...Akil insanlar üzerine, orijinal fikirler üretip mizahın en ince örneklerini veren bu hürriyetçi takım şimdi ne yazıp çizecek?

İçinde patronlarının da bulunduğu gruba yine aynı lafları edecekler mi?...İktidar yalakası, Tayyip'in özel danışmanları falan...Aslında dahası da var ama biz günün anlamına binaen onlardan bahsetmeyelim...

O değil de, bu arkadaşlar o dayanılmaz mizahlarını yapamazlarsa -ki yapamazlar artık- onları okuyup rahatlayan bunca öfkeli muhalif ne yapacak?

Onları okuyup rahatlayanlar şimdi nasıl rahatlayacak!...

Bir de bu "büyük sorun" için çözüm süreci başlatmak gerekececek.

Memleketin kafası dinlensin diye...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..