Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '07

 
Kategori
Haber
 

Aklıma gelenler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski İETT garajını bugün satıyormuş.Yanlış hatırlamıyorsam geçen haftalarda da zincirlikuyuda bir araziyi satmıştı. Arada sırada oluyor böyle satışlar. Kimini duyuyoruz, kimini de duymuyoruz. Duymadıklarımız kim bilir neler var bilmiyoruz. Bir ara otoyolların ve köprülerin satılacağını okumuştum. Satıldımı bilmiyorum.

Bu satışlar da nedense aklıma okyanuslar ve büyük gemiler geliyor. Hani gemi su almaya başlayınca önce ağırlık yapan eşyalar atılırmış, gemi biraz daha yol alabilsin diye. Ne kadar yol alacağı da bilinmez ya... Belki o sırada imdada yetişen birileri olur diye umut ediyorlar galiba. Yoksa koskoca okyanusta neden eşyaları denize atsınlar ki?

Birde köprü ve otoyol satışlarını duyunca Deli Dumrul aklıma geldi. Hani köprü başını tutarmış, gelenden geçenden para istermiş. köylü millet ne anlasın tabiki, devletin köprüsünden de para mı alınırmış diye Deli dumrul demişler eşkıyaya...

Sonra ülkenin bir karış toprağı için savaşan mehmetçikler aklıma geliyor. Şimdi yaşayıpta yabancıların aldıkları evleri, arazileri görselerdi dizlerine vura vura dövünürlermiydi acaba?' 'Dövünme yiğidim. Globalleşme, ekonomi, ülke... mi derdik?

Bir de Çanakkale Şehitlerini anma töreninde çıkan Fadime nine geliyor aklıma....' 'Bana bir vatan vermişler şehit maaşını ne yapayım''diyen.' 'Sandalyeye, koltuğa oturmayla paşa, bey olunmaz. Bir taş mı dikmişler, ne yapmışlar vatan için?vah Mustafa vah Mustafa....' 'diyen ninemin yanına gidip doyasıya onunla ağlamak geliyor içimden.

Aklıma neler geliyor neler....

 
Toplam blog
: 265
: 642
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1974 İstanbul doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. Bursa'da yaşıyorum. Her zaman yazıp defterler, aj..