- Kategori
- Pratik Bilgiler
Aklınızda Bulunsun !

* Satın almış olduğunuz kiviler çok sert ve ham ise, bir gece boyunca plastik bir torbada, elma ya da armutla beraber saklayın...
* Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfak tezgâhınız kirlenirse... İşiniz bittiğinde tezgâhı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin...
* Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız, kahveyi cam kavanoza boşaltıp içerisine iki adet kesme şeker atın ve kavanozun ağzını sıkıca kapatın...
* Böreğin daha lezzetli olması ve kıvamında pişmesi için, fırına koymadan evvel birkaç saat buzdolabında bekletin...
* Pudingi soğuturken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, sıcakken üzerine tozşeker serpin ya da devamlı karıştırarak soğutun...
* Az miktarda süt veya su ya da yağ ısıtmanız gerektiğinde, tencerenizi kirletmeye gerek kalmadan, bu işi bir kepçe yardımıyla da kolayca yapabilirsiniz...
* Şekerlenmiş reçelinizi sakın çöpe atmayın!.. Benmari usulü ile onu ısıtarak eski haline döndürebilirsiniz...
* Kuru fasulye mi haşladınız?.. Suyunu sakın ha dökmeyin!.. Soğuduktan sonra o suyla bitkilerinizi sulayın. Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır...
* Kızartma yaparken yağın patlama ve sıçrama yapmasını önlemek için bir tutam tuz atmanız yeterli olacaktır...
* Teflon tavalardaki lekeleri çıkartmak için, bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Sonra bu suyu tavanın içerisinde 10 dakika kaynatın...
* Salçanın kutusunu açtıktan sonra hemen küflenmemesi için üzerine sıvıyağ dökün...
* Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa, biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın. Sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak, tencereyi iyice ovun ve ardından iyice durulayın...
* Buzdolabındaki kokuları gidermenin en iyi yolu, bir kaba bir miktar süt koyup dolabın herhangi bir köşesine yerleştirmektir...
* Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyarak, çorbalarınızda kullanmak üzere buzdolabınızda saklayabilirsiniz ya da robotta öğüterek galeta unu yerine de kullanabilirsiniz...
* Yoğurtlu çorbaya tuzu, çorba pişmeden evvel attığınız takdirde yoğurt kesilir...
* Peynir kesmeden evvel bıçağı soğuk suya tutarsanız, hem peyniri daha kolay kesersiniz, hem de bıçağınız daha kolay temizlenir...
* Limondan daha fazla su elde etmek için, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir defa delin, sonra suyunu sıkın.