Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

12 Ağustos '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
2215
 

Aklınızda Bulunsun !

Aklınızda Bulunsun !
 


* Satın almış olduğunuz kiviler çok sert ve ham ise, bir gece boyunca plastik bir torbada, elma ya da armutla beraber saklayın...


* Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfak tezgâhınız kirlenirse... İşiniz bittiğinde tezgâhı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin...


* Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız, kahveyi cam kavanoza boşaltıp içerisine iki adet kesme şeker atın ve kavanozun ağzını sıkıca kapatın...


* Böreğin daha lezzetli olması ve kıvamında pişmesi için, fırına koymadan evvel birkaç saat buzdolabında bekletin...


* Pudingi soğuturken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, sıcakken üzerine tozşeker serpin ya da devamlı karıştırarak soğutun...


* Az miktarda süt veya su ya da yağ ısıtmanız gerektiğinde, tencerenizi kirletmeye gerek kalmadan, bu işi bir kepçe yardımıyla da kolayca yapabilirsiniz...


* Şekerlenmiş reçelinizi sakın çöpe atmayın!.. Benmari usulü ile onu ısıtarak eski haline döndürebilirsiniz...


* Kuru fasulye mi haşladınız?.. Suyunu sakın ha dökmeyin!.. Soğuduktan sonra o suyla bitkilerinizi sulayın. Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır...


* Kızartma yaparken yağın patlama ve sıçrama yapmasını önlemek için bir tutam tuz atmanız yeterli olacaktır...


* Teflon tavalardaki lekeleri çıkartmak için, bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Sonra bu suyu tavanın içerisinde 10 dakika kaynatın...


* Salçanın kutusunu açtıktan sonra hemen küflenmemesi için üzerine sıvıyağ dökün...


* Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa, biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın. Sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak, tencereyi iyice ovun ve ardından iyice durulayın...


* Buzdolabındaki kokuları gidermenin en iyi yolu, bir kaba bir miktar süt koyup dolabın herhangi bir köşesine yerleştirmektir...


* Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyarak, çorbalarınızda kullanmak üzere buzdolabınızda saklayabilirsiniz ya da robotta öğüterek galeta unu yerine de kullanabilirsiniz...


* Yoğurtlu çorbaya tuzu, çorba pişmeden evvel attığınız takdirde yoğurt kesilir...


* Peynir kesmeden evvel bıçağı soğuk suya tutarsanız, hem peyniri daha kolay kesersiniz, hem de bıçağınız daha kolay temizlenir...


* Limondan daha fazla su elde etmek için, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir defa delin, sonra suyunu sıkın.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3718
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster