Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

AKP Adana'yı kaybetti

AKP Adana'yı kaybetti
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AKP'den istifa etti. İsmi Adana ile özdeşleşen Başkan Durak'ın AKP'den istifası, AK Parti için çok büyük bir kayıp oldu. Söz konusu Aytaç Durak'ken parti gözetmeyen Adana Halkı her yerel seçimde olduğu gibi bu seçimde de tercihini büyük ihtimalle Aytaç Durak'tan yana kullanacak.

Toplam 4 kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Aytaç Durak bugüne kadar farklı partilerden belediye başkanı olmuştu. Bunlar ANAP, DYP, ANAP ve son olarak AKP'ydi. Her seçimde Aytaç Durak'ı seçen Adana Halkı Başkan Durak'ın inanılmaz destek ve güven kaynağı. Peki Adana Halkı'nın Aytaç Durak'ı bu kadar sevmesinin nedeni nedir?

Öncelikle Adana'daki altyapının ve çevre düzenlemesinin eskisine oranla hızlı ve çok büyük bir değişime uğramış olması. Kentteki şehirleşmenin ve çevre düzeninin neredeyse AB standartlarına uygunluğu ve Adana'nın, Türkiye'nin bu konudaki en iyi metropollerinden biri olması, bu şehirde yaşayanların Aytaç Durak'a karşı sempati duymasının en büyük nedenlerinden biridir.

Başkan Durak'a karşı duyulan sevginin diğer bir nedeni ise Adana'da yıllardır uygulanan ucuz belediye ekmeği satışı. Belediyeye ait fırınlarda üretilen ekmek, kentin bazı yerlerinde günde 1 kez, daha kalabalık semtlerde ise günde 2 kez halka dağıtılıyor.

Adana'daki barajların faydaları ve çevresinin kullanılabilirliği ve Çatalan İçme Suyu'nun temizliği ve güvenilirliği ile temiz suyun şehrin çok büyük bir bölümüne ulaşması ve burada belirtmediğim daha bir çok neden Aytaç Durak'a olan sevginin ve güvenin, her yerel seçimde bir kez daha ispatlanmasına neden oluyor.

AKP'den istifa eden Aytaç Durak'ın hangi partiden ya da bağımsız olarak mı aday olacağı merak konusu. Bu istifa ile büyük kayıp yaşayan AKP'nin çıkaracağı Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olursa olsun, Aytaç Durak karşısında çok fazla zorlanacağını düşünüyorum. Bir Adanalı olarak ve gözlemlerime dayanarak: Adana Halkı'nın bu seçimde de tercihini Aytaç Durak'tan yana kullanacağını düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..