Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

AKP Güneydoğuda var mı? Ya da olabilir mi?..

2002 Genel seçimlerinde “AB Üyeliği” aldatmacası, insanların yeni bir arayış içinde olması, dünya kojoktöründe esen (ekonomik ve siyasi) ılıman rüzgarların etkisi ve RTE’nin 3 M’yi çok iyi oynamasının da etkisiyle, kendi umduğunun da üzerinde bir oy oranıyla hükümet olan AKP, bu hızla 2004 yerel seçimlerine girmiş ve herkesin malumu takiyye uygulamalar, hükümet olmanın verdiği avantajlar la Güneydoğu daki Kürt seçmenin aklını çelmeyi başarmıştır.
Çelmeyi başarmıştır ki, 2009 yerel seçimlerine göre çok daha fazla oy almıştır 2004 yerel seçimlerinde.

2002, 2004 ve 2007 seçimlerinde ekonomik krizin bu kadar yüksek olmaması, hükümetin beceriksizliğinin faturası olan işsizliğin bu kadar yüksek olmaması, dışardan getirilen sıcak para ve Cumhuriyet değerlerinin yok pahasına satılarak elde edilen (kendilerinin çok sevdiği) yeşil dolarların hiçbir yatırıma ve istihdama dönüştürülmeden yedi sülalelerini zengin edecek seviyede yandaşlarına dağıtılması, ülkemiz üzerinde daha uzun yıllar etkisini hissettirecek bu bol faizli çarçurun yarattığı yapay refah ortamına birde ordunun gereksiz e muhtırası eklenince 2007 seçimlerindeki tablo ortaya çıkmıştır.

Güneydoğu insanının, bol yıldızlı köşe yazarları ve yandaş medya etkisi ile AKP’den beklentilerinin boşa çıkmayacağı umuduna kapılmış olmaları nedeniyle, aslında DTP tabanı olan ancak ve ancak DTP politikalarının gerçekleşmesi için AKP’nin “demokratik açılımlarından” medet uman Kürt halkı bu ümitle oylarını AKP’ye vermiştir 2004 ve 2007 seçimlerinde.

Ne olmuştur sonra ?..

İşte AKP’liler özellikle son seçimin getirdiği bozgundan sonra; “AKP Türkiye’nin her yerinde olan tek partidir” gazını daha çok dile getirmeye başlamışlardır.
Şimdilik bozgun sonrası AKP içinde baş gösteren çelişkileri, biz Türkiye’nin her yerinde olan tek partiyiz hezeyanıyla gidermeye çalışmaktadırlar.

İki gündür RTE ve Cemil Çiçek arasındaki çelişkili açıklamalar bu gerçeği daha net bir şekilde ortaya koymaktadır.

CHP ile MHP’nin Doğu, Güneydoğuda neden yok oldukları, tüm nedenleri ile irdelenmesi gereken ayrı bir konudur. Fakat bu partilerin yok olması bölgede AKP’nin var olduğu yalanını kapatmaz.

Çok açık bir şekilde ortaya çıkmıştır ki bölgede sadece ve sadece DTP vardır ve bu da doğaldır.

Neye dayanarak iddia ediyor AKP Türkiye’nin her yerinde olduğunu?

2004 ve 2007 seçim sonuçlarına.

Oysa 2009 seçimlerinde AKP var mı Güneydoğu da?

Yok..

Efendim işte birkaç şehri aldı ya..

Ya kaybettikleri?..

Emanet olduğu çok açık olan DTP oylarının geri gitmesi?

Kaybedilen iller;

Örn Tunceli: Her türlü rüşvete, suistimale, Valilerin İl Başkanı gibi çalışmasına, beyaz eşya, gıda yardımı, para yardımı gibi insanları aşağılayan onları oylarını satacaklarmış kadar hor gören bir anlayışın o ilimizdeki onurlu insanlarımız tarafından dışlanması ve sandık dışına itilmesi bölge insanının o bölgede sadece DTP borusunu öttürdüğünün en güzel örneği değilmidir?

Kutluyorum onurlu Tunceli’lileri.

AKP’nin Kürt sorunu, Güneydoğunun geri kalmışlığı, bölge insanının çaresizliği gibi bir sorunu yok. Onlar ancak ve ancak AKP’lileşmiş bir Kürt tabanı yaratmanın, şıhlar, şeyhler etkisi altında kollanması gereken bir kürt toplumu ve bu da yetmezse buzdolabı, gıda kömür yardımı, para yardımı bunlarda yetmezse kürt halkının en zayıf yanı olan “demokratik açılımlar” yalanı ile uyutulmuş, uyuşturulmuş, kimliklerinden uzaklaştırılmış ve tamamen AKP’lileştirilmiş bir Kürt Toplumu peşindeydiler ve başarılı olamadılar.

Kürt halkı yüzyıllardır üzerlerine çöreklenen uyuşukluğu ve kullanılmak alışkanlığını atmış gibi gözüküyor artık.

Bunu da en demokratik hakları olan sandıkta gösteriyorlar.

Doğrusu da budur ve umarım hep böyle devam eder.

DTP’nin bölgedeki en büyük rakibi (bundan önceki seçimlere göre) AKP’ye karşı insanlara ekonomik olarak vereceği bir şey olmamasına rağmen bu seçimlerden “bütün mevzilerini” kazanarak çıkması tabiî ki kimlik tartışması ve bu politikanın ileri sürülmesi ile olacaktı.

Ve öyle de olmuştur.

Artık bölgede DTP’nin rakibi yoktur.

Olsa olsa DTP ancak kendine rakip olur.

Bu da PKK terörünü kınaması, bölge halkının ve tüm Türkiye halkının sorunlarına çare üretecek çözümler önermesi ve Kimlik siyasetine evet, ama bölünmez ve bir karışını bile gözden çıkarmayacak bir Türkiye gerçeğini kabul ederek bunu samimi biçimde insanlara anlatması ile olacaktır.

Kısaca Üniter yapıda demokratik ve laik bir Türkiye Cumhuriyetini savunmalıdır DTP.

Bu kendi geleceği ile Kürt ve Türk halklarının geleceği ile yakından ilgilidir.

Dönelim yine AKP’ye:

Bu seçimler genel seçim olsaydı, AKP o bölgede CHP ve MHP’nin durumuna düşmez miydi?.

O bölgeden silinmez miydi?

O zaman AKP Türkiye’nin her bölgesinde dir yalanı ortaya çıkmıştır bu seçimlerde.

AKP Güneydoğuda yoktur.

Peki CHP ve MHP niye o bölgede yok?

O da ayrı bir blog konusudur.

Saygılar.

02.04.2009

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..