Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Akp'nin yaptıkları! 4

Akp'nin yaptıkları! 4
 

Evet saygıdeğer arkadaşlar, keskin muhalif çizgilerdeki arkadaşlarımız çok kızacak ancak artık demokrasiyi geliştiren olguların teatisini yapmamız ve ortaya çıkan duruma binaen ortak akıl ile ilgili olgulara temayüz edecek fikri akımlarımızı geliştirip güçlendirmemiz gerekiyor. 

Demokratik gelişmeleri biraz değerlendirelim ve geleceğimizi daha güzel yapabilme projesinin alt yapısını hazırlayalım tabii bu demokratikleşme olgusunu sadece Kürt sorununa indirgememeliyiz, bu durum demokratikleşemeden ayrışma dönemine götürebilir! 

Bu iktidarın neler yapmış bir göz atalım isterseniz ve değerlendirelim isterseniz; 

1- Kim ne derse desin en büyük adım T.C.K'nun 301 ve 312. maddelerinin değiştirilmesidir. Bu değişiklik en azından özgür düşüncenin önünü bir nebze açmış oldu. 

2- Devletin gücü ile mazlum halka karşı haksız işkencelere başvuran, bugünleri bizlerin kucağına bırakan kendilerini vatansever insanlar (Gerçekten ve halka karşı bir sindirme mücadelesinden ziyade gerçek teröre karşı mücadele edenleri tenzih ederim) olarak gösteren ve yaptıkları ile kendilerine ya makam, ya şöhret, yada maddiyat sağlamaktan başka gayeleri (Tabi gizli amaçlara hizmet edenleride belirtmekte yarar var) olmayan güçlerin en büyük destekçisi konumunda olan Olağan üstü hal'in kaldırılması, bu memlekete yapılan en büyük hizmetlerden bir tanesidir. 

3- Basın özgürlüğü kim ne derse desin genişletildi. Tabi bu arada şu sesleri duyar gibiyim, neresi özgür bu basının sen nerede yaşıyorsun diye serzenişler tabiki bir nebze haklı, neden bir nebze biliyormusunuz en azından şöyle düşünün amerika ve batı avrupada taa 1826 (yanlış hatırlıyor olabilirim 1846'da olabilir) 'dan bugüne basımı, konuşulması ve tartışılması bile yasak olan bir kitap var iken bizim Türkiyemiz'de en azından yasaklanan bir kitabı bile internetten veya başka yollarla ortaya çıkartıp okuyabiliyoruz. Hımm derseniz bizene batıdan, evet bencede bizene ancak farkı görmekte yarar var! 

4- DGM'ler gerçek manada bir işkence evine dönen DGM'lerin kaldırılması büyük bir başarıdır. Tabii yerine gelen Özel yetkili savcı ve mahkemelerin biraz daha özgürlüğe uygun hale getirilmesi bu sistemin sonunun geldiğini gösterecektir. 

5- 5253 dernekler kanununun çağdaş bir özgürlükler çerçevesinde hazırlanma durumu bizlerin örgütlenme (daha önceki yazılarımda belirtiğim olumlu ama yetmez cinsinden) durumunu dahada arttırdı. 

Sevgili blogcular bu ülke aslına bakarsanız en otokratik rejim dönemlerinde bile dünyaya nazaran daha fazla özgürlükçü ve demokratik seviyede olmuştur. Bunu nereden çıkartıyorsun diyebilirsiniz dünya genelinde (sömürge sonrası özgürlüğünü elden eden hindistan vb ülkeler haricinde) hangi ülkede 36 çeşit etnisite mevcut? Yok sevgili arkadaşlar bizim gibisi yok biz bazı durumlarımız haricinde hep diğerlerinden daha demokratik olduk ve bu böyle devam edecek. 

Tabiki bunlar yetmez ve yetmiyecek. Daha fazla özgürlük, daha fazla güvenlik, daha fazla ekonomik paylaşım. Biz bunları istemeye devam edeceğiz, ancak meyve veren ağaçtan da yararlanmadan olmaz! 

Sağlık ve mutlulukla kalın.. 

Saygılar... 

 
Toplam blog
: 22
: 1080
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

Tarih, felsefe, siyaset, teoloji, gizli servis konuları, kadim ve mistik konular ile hobi olarak ..