Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '12

 
Kategori
Sinema
 

Alacakaranlık Serisi: 4 film 1 arada

Alacakaranlık Serisi: 4 film 1 arada
 

Alacakaranlık Serisi Filmleri


Vampir ve kurt adam dünyasına yepyeni bir yorum ve soluk getiren ve şimdiden sinemanın kült filmleri arasına girmeyi başaran bu filmleri de teker teker değil toptan yorumlayarak serinin ilk filmlerini izlemeyenlere yol göstermek için bu naçizane yorum topağını hazırladım.

Film : Alacakaranlık - 2008

Tür : Fantastik

Puan : 10 üzerinden 8

Kadınların ölüp bittiği bu serinin diğer tüm vampir kurt adam filmlerinden farkı, ultra yakışıklı, karizmatik, iyi niyetli, insan kanı emmekten bile kendisini uzaklaştırmış, aramızda kendisine insan diyenlerden bile daha fazla insani vasfa sahip vampirlerin güzel insanlarla mutlu bir yuva kurmak istemeleridir.

Başroldeki Edward insan kanı emmek yerine kendisini izleyen kadın izleyicilerin beynini emerek adeta hepsini ekrana kilitliyor ve tüm romantik film manyaklarına adeta meydan okuyor. Filmde insanlardan birisine aşık olan ilk vampir olarak karşımıza çıkan Edward, bir insan evladıyla duygusal bir münasebete girer ve cümle alem buna hayran kalır.

Filmde iyi vampirlerden haricen bir de kötü vampirler vardır ve o da gidip bizim biricik güzel kızımıza musallat olur ve iyi vampir kötü vampir kavgası çıkıverir. Aslında filmin özeti de budur.

Film kaliteli de olsa kadınlarla izlenmesi erkek psikolojisini azıcık hırpalayabilir diyorum ancak buna rağmen de filmin hakkını yemeden 10 puan veriyorum.

Film  : Alacakaranlık 2 - 2009

Tür : Fantastik

Puan  : 10 üzerinden 8

İkinci filmde birincisinde eksik olan bazı öğeler filme monte ediliverir. Bunların başında kurt adam klişesi gelir ama bin yıllık kurt adamlar da filmin yönetmeni tarafından beyin kanaması geçirtilerek farklı bir yoruma kavuşmuştur. Eğer kadınlar bu kurt adamlardan birisini gerçekten görmüş olsalar insan ırkının sonu gelirdi çünkü bir daha hiçbir kadın insanlarla evlenmezdi; o kadar diyorum başka da birşey demiyorum !

Vampirin olduğu yerde bir de kurt adam olması gerekir ... Bu kurt adamların da hepsi adeta Biscolata reklamlarındaki seksi erkekler gibi kaslı ve mankenlik ajansından fırlamış gibilerdir. Bu kadar yakışıklı ve çekivi vampir kurt adamın arasında insanlığınızdan utanıyor ve yer yer intihar etmek istiyorsunuz ancak filmi de merak ettiğinizden sonuna kadar bekliyorsunuz.

Bu filmde, birinci filmden bizim kızın peşine düşen kötü vampirlerden korunmak için kurtadam ve vampirlerin ekip çalışması yürüttüğüne şahit oluyoruz.

Ancak filmde yine bir Türk filmi izler gibi "Tüüüüüüü Allah belanı vermesin senin, adam senin için neler yaptı sen gidip milletle ne haltlar karıştırıyorsun" diyeceğiniz bir çarpık ilişki görüyorsunuz. Bu bizim kız gördüğü her yakışıklı ve karizmatik erkeğe meylediyor ve adeta mahallenin kaşarı gibi davranıyor. Siz de inceden gıcık kapıyorsunuz.

Neyse işin dedikodusuna girmeyelim, film güzel, oturun izleyin işte....

 

Film  : Alacakaranlık 3 - 2010

Tür : Fantastik

Puan  : 10 üzerinden 8

Bu filmde ise artık bu kan davası meselesine bir son verilmeye çalışılıyor ve ortaya konan ekip çalışmasıyla iyi vampirler ve kurt adamlar kötü çocukları oldukça görsel efektli bir şekilde imha ediyorlar. Ancak bu kısım sadece erkekleri ilgilendiriyor.

Kadınlar ise daha çok iki yakışıklı erkekle ben de karşılaşsam ve hepsi benim için böyle sıraya girse hangisini seçerdim acaba sorusuna yanıt bulmak için iki saat boyunca filmi izliyorlar.

Film için söylenecek bir şey yok. Üçüncü filme birlikte artık ola iyice Yaprak Dökümüne bağlanıyor ve sürekli yeni bir entrikayla filim ilerleyip gidiyor. Bu filmde yuva kurma kararı alan çiftimiz, bir sonraki film için dişlerini yeni seyircilere geçirmek için bileylemeye başlıyorlar.

Ancak seriye bir kere kaptırırsanız emin olun bu filmi de izlemek isteyeceksiniz.

 

Film   : Alacakaranlık - Şafak Vakti / 1. Kısım - 2011

Tür     : Dram
 
Puan : 10 üzerinden 10
 
Bu filme 10 vermemin açık söyleyeyim ki bir anlamı yok. Ben on da versem sıfır da versem kızlar bu filmi yine izler yine izler.
 
Vampirle insanın manasız aşkını konu alan alacakaranlık serisinin ilk üç filmini izleyenler bu bölümde zaten başroldeki bu iki aşığın çiftleşmesini bekliyorlardı. Bu gereksiz ilişkiye bir de kurt adamdan kırma ex aşk olayı eklenince bütün kızları selpak satıcılarının önünden topluyoruz.
 
Yönetmen bizi kırmamış filmi baştan aşağı herkesin ilk üç filmden beklediği çiftleşme üzerine kurgulamış.
 
Ayrıca filmi izlerken kendimi evimde hissettim gerçekten. Herşey Türk dizilerindeki gibi gelişiyor. Basit sahneler Türk dizilerindeki gibi uzatılıyor da uzatılıyor. Tek fark maksat vakit dolsun diye hüzünlü bir müziği klibe dönüştürüp filmin beş on dakikasını yemeye kalkışmamışlar.
 
Filmi izlemesem de ne olup bittiğini bilsem diyenler için filmi tek cümleyle özetleyebilirim: Bizim münafıklar çiftleşiyor, sonra da başlarına bela alıyorlar. Tıpkı Aşk-ı Memnu...
 
Eski sevgilisi Jacop da kasapçı kedisi gibi uzaktan yalanıp duruyor. Sonra bizimkiler mutsuz bir evlilik yapıyor. Edward'ın gözü dışarı kayıyor.
 
E tabi bizim Bella'da hocaya gidip Edward'a büyü yaptırıyor. Karısının kendisine büyü yaptığını anlayan Edward önce bi kurşun döktürüyor, sonra da Bella'yı kurşunlayıp yan mahalleden kendisine göz koyan bir mahalleliyle dost hayatı yaşamaya başlayayarak bütün romantizmin içine s.çıyor.
 
Şaka şaka, bu gelecekte Türkiye'de filmin başarısını kıskanıp çakmasını çekmeyi deneyecek olan taklitçi televizyoncuların kullandığı ucuzcu uyarlama tekniğinden çıkmış senaryo. Kızlar üzülmesin kimse Edward'a büyü yapmıyor. Zaten adam lanetli, ne büyüsü di mi ? İyi seyirler.
 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..