Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '09

 
Kategori
Güncel
 

Alanya'yı basan zehirli denizanaları

Alanya'yı basan zehirli denizanaları
 

Tatil nedeniyle bir süredir Alanya' daydım. Akdeniz sahillerinin güzel beldelerinden biri olan Alanya İlçesi malesef son bir haftadır renkli ve epeyce büyük denizanalarının baskınına maruz kaldı. Tatil deniz olmadan nasıl geçti derseniz eğer size verebilceğim yanıt rezalet. Cesaretini toplayıp da denize giren arkadaşlarımız hastane ziyareti ile sonuçlanan sancılı bir süreç ile karşılaştı. Deniz anaları renkli ve devasa boyutlarıyla çocuk genç yaşlı demeksizin çarptığı yerlerde ciddi yaralar oluşturuyor, arkasından da sabaha kadar sürecek bir ağrı ile devam ediyor.

Birden ortaya çıkan bu deniz canlıları için bir çok hikayeler oluşturuluyor açık denizlerden geldiği gibi ancak 16 senedir aralıklarla gittiğim bu belde de böyle birşeyle karşılaşmamış olmam bu olasılığı farklı bir yöne itiyor o da kirlilik.

Şu anda bahsedilen konunun önemine henüz yetkililer yeterince ilgi göstermeselerde bölünerek çoğalan bu canlılar azımsancak sayılarda değiller. Denizler de oluşan bu kirlilik için yetkililerin acil girişimlerde bulunması gerekiyor diğer halde Marmara denizinin bir emsali Akdeniz sahilleri içinde gecerli olucak .

Yüzeyde gerçekleştirilen yapılaşma alt yapıda sağlanmadığı ve kirliliğin önüne geçilmediği sürece, bozulan ekolojik dengenin yanında tuz biber oluşturarak buna benzer organizmalar artış göstererek güzel yurdumun güzel sahilleri bozulmaya mahkum olucak.

 
Toplam blog
: 48
: 961
Kayıt tarihi
: 13.04.08
 
 

Merhabalar, ben Melek, 29 yaşındayım, Ankara'da yaşıyorum; bu sayfada yazılarımı paylaşmak ve yazdığ..