Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Aldatan mısınız Aldatılan mı?

Aldatan mısınız Aldatılan mı?
 

Popüler kültürün en çok mezesi haline gelen ve kadın programlarında sıkça karşımıza çıkan konulardan biri '' aldatma '' dır. Evvelden beri neler söylendi neler yazıldı da yine de fayda etmedi. İnsanlar halen partnerlerini aldatmaya devam ederken diğer yandan da evlerine gelip eşlerinin yaptığı sıcak çorbadan içmeye devam ettiler. Neden bu kadar aldatmalar çoğaldı diye düşünebilirsiniz. Biz kimseye güvenmeyecek miyiz diye de sitemler edebilirsiniz. Ne kadar sitem ederseniz edin bu aldatmaların yeni çıktığı falan yok. Nenelerimizin, dedelerimizin zamanında bile var olan, malesef ki bir gelenekmiş gibi düşünülüp devam ettirilen bir durum haline geldi. Yani anlayacağımız o ki; bu aldatmalar hep vardı sadece şuanki gibi insanlarda bilinç yoktu. Susmak vardı, gözü kapatıp kocanın koynuna girmek vardı. Şimdi susmak yok mu ? Elbette var. Birçok kadın, affetmenin sevmeye dahil olduğunu düşünüyor. Birçok kadın gitmek isteyip, gidemiyor. Sevginin dikenli bahçesinde, dikenleri kendilerine batıra batıra çocuklarını büyütmeye devam ediyorlar.

'' Yapmayın !'' Siz aciz değilsiniz ve tek ihtiyacınız olan; Kendinize güvenmek.

Sevebilme duygunuzu bir başka insanın çamuruna batırıp lekelemeyin. Sevgi, sabır tohumu ile sulanırsa meyvesini verir. Sabredin, elbet yeniden sevip, sevileceksiniz. Şimdi düşünün: Siz hangisisiniz ? Başka bir kadının bedeni için yüreği hiç düşünülmeden köşeye atılmış ve tüm bunlara rağmen dağılan parçalarını yine kendi toplayıp yola devam eden insan mı yoksa en güzel duygularının bir bataklıkta kurumasına izin veren insan mı? Karar sizin elbet fakat unutulmaması gereken bazı noktalar var ki o da;

Aldatma, sorun teşkil eden psikolojik yapının bir sonucudur. Kendinizi suçlamaktan artık vazgeçin. Kişi, hayatta öznel tutumlar sergiler ve değer yargıları da buna göre farklılık gösterir. Her şeyi kontrol edemezsiniz. Bunun için farklılıkarı kabul edip, yargılamamanız gerekiyor. Sürekli ''neden, ne zaman ''gibi sorular sormaktan vazgeçin. Olan zaten olmuş, değiştiremezsiniz.  Bu süreçte yapılan en büyük hatalardan biri; aldatmaya, aldatma ile karşılık vermek. Affedip affetmemek sizin vicdanızınla alakalı bir durum fakat sırf hırslarınız için kendi benliğinizi kötü enerjierle doldurmayın. Unutmayın hayat aynı mevsimler gibidir. Bir dönem yapraklarınız solarken diğer dönem en güzel meyvelerinizi alabilirsiniz. Yeter ki toprağınızı sulamayı unutmayın.

 

 
Toplam blog
: 3
: 299
Kayıt tarihi
: 26.02.18
 
 

 Bir sevdadır böylesine yaşamak, tek başına ölüme bir soluk kala, tek başına zindanda yatarken bi..