Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Alemdağspor ile Kestel Belediyespor karşılaştı, dostluk kazandı.

Alemdağspor ile Kestel Belediyespor karşılaştı, dostluk kazandı.
 

Maçtan bir enstantane


Alemdağspor, Bölgesel Amatör Lig 2015-2016 sezonunda ikinci galibiyetine de, yine ev sahibi olarak çıktığı bir maçta ulaştı.

Bursa temsilcisi Kestel Belediyespor'u ağırlayan yeşil beyazlılar, Ramazan'ın ayağından maçın ilk yarısında buldukları iki golle üç puanı alıp, sıralamada kendilerini üçüncülüğe taşırlarken, taraftarlar da futbolculara; ''Üçüncülüğetaşındığınıza göre, sıra üçüncü lig'e taşınmakta'' diyerek takıldılar.

Maça Kestel Belediyesporlu futbolcular hırslı ve ısrarlı ataklar geliştirerek başladılar. Oyunu Alemdağspor yarısahasına hapseden Kestelli futbolcuların, tehlike yaratmayan ve sonuçsuz kalan baskılarından ilk çeyrek saat dolarken sıyrılmayı başaran Alemdağspor, ilk tehlikeli atakta günün başarılı ismi ve maçın da yıldızı Ramazan Bal'ın, BAL'ın 6. haftasının en güzel gollerinden birisi olmaya aday golü ile öne geçti.

O dakikadan sonra Alemdağspor'u yakından izleyenler için, ''Acaba öne geçtiğimiz bir maçta bir kez daha galibiyeti koruyamayıp da, yenilebilecek kolay bir golle elimizdeki üç puanı kaçıracak mıyız?'' düşüncesinin hakim olduğu tedirgin anlar başlamıştı ki, Ramazan'ın kale önündeki bir karambolde takımına kazandırdığı ikinci gol, ev sahibi takım taraftarlarının biraz da olsa rahatlamalarına neden oldu.

Alemdağspor ikinci yarıya, ilk yarının iki farklı önde oldukları skorunun bilincinde ama maçın da oynanacak bir kırk beş dakikasının daha olduğunun farkında olarak çıktı.

Yalovaspor maçında galibiyet golünün ardından yaşanan; geriye yaslanmalar, sahanın görünmez kuytu köşelerinde uzun süreli dinlenmeler, arkadaşına küsüp oyundan soğumalar benzeri namütenahi davranışlar nüksetmeyince, galibiyeti korumak da Alemdağspor için haliyle daha kolay oldu.

Genç Kestelli futbolcular ise doksan dakika süresince; etkili görünüp de sonuç alamadıkları bir iki atak ve maçın sonlarına doğru da on sekiz üzerinden vurup Alemdağ defansından dönen toplarının yarattığı tehlike dışında, herhangibir dakikada oyunun kaderini etkileyebilecek boyutta organize olup sahaya yayılamadılar.

Maç sonunda sahadaki mücadeleden akılda kalanlar; oyuna ikinci yarının başında girip gol noktalarında şans da bulan Mesut'un, ne yazık ki bitirici vuruşları yapamamasının yanında forvet mevkiinde oynayan Ömer'in de son vuruşlarında bir türlü şeytanın bacağını kıramaması, buna karşılık 'on numara' Ahmet'in on numaralık oyunu, yeni transferlerden, artık sakatlıktan da kurtulan Batmanlı Ömer'in kolay kolay formayı kaybetmeyeceğinin mesajını verip pozisyonundaki kendine güvenli oyunu, Serkan'ın sonradan oyuna girip de son dakikalarda sıfıra inip yaptığı ortanın ileriki maçlar için hatırlanacağı, amma ve lakin asıl önemlisi de gününde ve istekli bir Ramazan'ın neler yapabileceğini dosta düşmana gösterdiği anlardı.

Alemdağspor'un sırtı dört haftadır yere gelmiyor. Çanakkalespor gerçekten de güçlü bir takım olduğu için kendi sahamızda alınan beraberlik çok üzüntü vermiyor ama daha henüz çok yenisi olduğumuz ligin ilk haftasındaki farklı Beşyüzevler mağlubiyeti ve geçen hafta doksanıncı dakikada yediğimiz golle deplasmanda Yalovaspor ile beraberlik neticesinde kaybedilen iki puanı, umalım da ileride çok aramayalım.

Kestel Belediyespor ise aldıkları sonuçlara da bakıldığında deplasmanlarda kendi evlerindeki başarılı sonuçların uzağına düşüyorlar. Bunun sebebini bilemiyorum, belki kendi sahalarındaki çim zeminden sonra özellikle de İstanbul'daki suni çim, başarılarını etkiliyor olabilir. Bireysel olarak genç ve diri oyunculardan kurulular ne var ki,  takım olabilmeleri için bir süreye daha ihtiyaçları olduğu da  aşikar. Bursaspor ve bölgenin üst liglerdeki takımları için altyapı kimliğinden sıyrılabilirlerse, deneyimli teknik adamları ile üst sıraları zorlamamaları için hiçbir neden yok.

Sonuç ne olursa olsun bugün sahadaki futbolcuları, oynadıkları güzel futbol ve centilmenliklerinden ötürü tebrik etmek lazım.Alemdağ Faruk Erenoğlu Stadı'nda son zamanların en temiz maçlarından biri oynandı. Herkes sadece ama sadece görevini yaptı ya da yapmaya çalıştı ve tribünlerden de hiç kimse aleyhine tek bir kötü söz işitilmedi. Amatör bir mücadelede de bundan daha güzel ve anlamlı bir şey olabilir mi?

Her iki takımın oyuncularına da bundan sonraki mücadelelerinde sakatlıktan uzak, başarılı maçlar dileriz.

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..