Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '13

 
Kategori
Siyaset
 

Alemin akıllısı köyün delisi mi? Siz karar verin

Alemin akıllısı köyün delisi mi? Siz karar verin
 

Alemin Akıllısı Köyün Delisi. Hangisi Biziz?
 
Alemin akıllıları bir ideolojiden dolayı değil ama kapağı sağlam yere atmak için partilere koşuyor. "Hamili Kart Yakinimdir" dönemi bitmiş değil asla. Ya zamana uyduran alemin akıllısı olacaksınız, ki bu tip sağ iktidar geldiğinde yalan yanlış abdest alır biri varken namaz kılar. Hemen partiye üye olur ve işini götürmeye çalışır. Sol iktidar geldiğindede Atatürk rozetiyle dolaşır. Parti bu kişinin nasıl bir adam değil nüfuzlu bir adam olup olmadığına bakar. İster sağ ister sol olsun böyledir. Arkanızda oy potansiyli varsa sizin ne derece dönek münafık iki yüzlü bir adam olduğunuza bakılmaz zira mevcut siyasal sistemde ahlak yoktur ÇIKAR vardır.
 
Köyün delisi ise ister komünist olsun isterse İslamcı fark etmez o alemin akıllısına göre ÜTOPYA'nın peşinde gitmektedir. Bu tiplerin çoğu okumuş tahsilli olsa da evlerine ekmek götürecek durumda değildir. Alemin akıllısı geleceği malda mülkte görür, gösterişte cömerttir. Biri varsa namaz kılar, yada malından öğrencilere burs verir. Onca zekatı unutmuştur. Bir CİMRİ ZEKATI olan 40 ta 1'i bırakın, çıkarı yoksa ve 40'ta 80 alamayacaksa size 3'ün 1'ni verir.
 
Köyün delisi gazeteleri kitapları TV kanallarında siyasal tartışma programlarını didik didik eder. Alemin akıllısı kendisini düşünürken ve paranın delisiyken, köyün delisi alemin imanını kendine dert etmiştir.
 
Alemin akıllısı çok pratiktir, zira herşeyde çıkar ve fayda aradığı için bir işi en kısa ve en pratik yoldan bitirmeyi öğrenmiştir o.
 
Köyün delisi pragmatizm ve paragmatizm nedir bilmediği için neredeyse ayakkabısını ters giyer. O yakaladığı bir inasana kahvede kafede biri olsa da çay ısmarlasam ve sohbet etsek diye bakar. Sosyaldir bizcidir köyün delisi, genelde ticaret yapsa çabuk batar. Onu batıranlar da alemin akıllılarıdır genelde.
 
Alemin akıllısı kahve çıkarı yoksa çay bile ısmarlamaz adama. Her kuruşu her dakkası değerlidir. İmam nikahlı 2. 3. 4. karısına yada sevgilisine metresine pahalı hediyeler alırken aç komşusu zerre umurunda değildir onun. 
 
Gel zaman git zaman ölüm her ikisinide bulur sonunda.
 
Lakin Köyün delisi ölüme HOŞGELDİN der. Huzur içindedir. Veremeyeceği hesabı yoktur. Zira tüm bir hayatı O na adamıştır. Bir türlü para bulamadığından yaptıramadığı eksik dişlerinin arasından son bir gülümseme belirir. Ruhunu büyük bir mutlulukla Allaha verir.
 
Alemin akıllısı ölüm son anda geldiğinde yalandan kıldığı namazlar aklına gelir, ihaleye fesat karıştırdıkları, araya soktukları adamlar yada aracı olup aldığı komisyonlar, yetim hakkı ve 100 TL mihirle soyduğu dulun hakkı gelmiş boğazına düğümlenmiştir.
 
Melek Azrail ise gülümseyerek alır her ikisinin de canını...Lakin bu can alış birine acı gülümseyiş, diğerine gıpta ederek olmaktadır. 
 
Dünya tavafı bitmiş ama Ahiret tavafı başlamıştır artık. Elhamdülillahi Rabbül Alemin Tavafını başarıyla tamamlayanlara müjdeler olsun.
 
Zira Maliki Yevmiddin tavafında sıra. 
 
Köyün delileri buna hazır. Ya alemin akıllıları?
 
Saygılar 
Ayhan Özcimbit
 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..