Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '08

 
Kategori
İnançlar
 

Alevilik

Alevilik
 

Alevilik nedir bende içinden çıkamıyorum. Din midir, mezhep midir yoksa Caferilik mezhebinin bir alt grubumudur seçemiyorum. Din diyenler de var mezhep diyenlerde var, kültür ve gelenek diyende var. Hangisi gerçekten biz gençlerin kafası çok karışık, din ise peygamberimiz kim, kitabımız ne o zaman cevap yok.

Mezhep ise İslamiyet bağlı bir mezhep, Islama bağlıysa Müslüman’ız. Ama bir Müslüman gibi davranmıyoruz, az Müslüman az Alevilikte olmaz ne yapacaz o zaman. Hz. Ali’yi çok seviyoruz ama o son nefesini bile camide vermiş bir insan, ona bu kadar inanıyorsak namaz bizim en büyük ibadetimiz olması lazım, bizimkisi imama küsüp camiye gitmemek olabilir mi. Namazı reddediyorsak bizim Hz. Ali ile bir bağımız olamaz. Yirmi tane alevi dedesini yan yana koysak hiç birinin görüşü tutmuyor. Islama farklı bir bakış olabilir mi ama ıslama inananlar Müslüman’dır. Müslümanların ibadet şekli bellidir. O zaman ne yapacaz biz, cem evlerinde Allah Muhammed âli diye söyleniyor bunu diyen bir topluluk nasıl olurda İslam dışı olur, biz hep Allahın yarattığı insanlardan medet ummuşuz. Hz. Âlide sonuçta Allahın bir kuludur, Hacı Bektaşi Veli, Mevlana, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal tamam bunlar âlim insanlar, arif insanlar büyük düşünürler ama biz bunları çok büyütmüşüz ve mezhep kalıpları içinde sıkıştırmışız. Onların düşünceleri tüm insanlığı ilgilendirir, yanlış mı sizce, ama geçmişte yapılan yanlışlar, kavgalar, çekişmeler, yanlış siyasetçiler, gazeteler, hep yanlışlar hep kavgalar olaylarI ne boyutlara getirmiş. Hz. Ali ile Hz. Osman arasında bir kavga olduğuna dair bir yazı yok.

Yan yana savaşmışlar hepsi İslamiyet uğruna can vermişler. Ama bunu öyle yanlış aksettirmişler ki olay ne boyutlara gelmiş. İki tarafında bunda suçları var. Kavga olduğunu var sayalım o zaman şimdiki gençlik neden bundan dolayı ceza çekiyor bizim suçumuz ne. Mezhep yüzünden severek ayrılan insanların suçu ne ah bu eski kafalılar virüs olup beyinlere girmek var ama olmuyor işte. Ben sunu bilirim; Allah birdir, Hz. Muhammed s.a.v. Allah’ın kulu ve elçisidir, dört halife vardır, hz. Ali de son halifedir. Bende Caferi mezhebine bağlıyım, elhamdülillah Müslüman’ım, namazımı da kılarım, orucumu da tutarım.

 
Toplam blog
: 3
: 683
Kayıt tarihi
: 12.01.08
 
 

Ben aslen Samsun' lu olup 15 yildir İstanbul'da ikamet eden, 32 yaşında olup bir tekstil firmasın..