Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Alex Alex dedikleri..

Alex Alex dedikleri..
 

Tam anlamıyla Fenerbahçe'den ayrılmak zorunda bırakılan Alex; kim ne derse desin Türkiye'ye gelmiş en önemli yabancı futbolcuydu. Vaktiyle Pele Türkiye'ye gelse ve 8 yıl kalsa ancak Alex kadar olabilirdi. Hem Türkiye liglerinde hem de Avrupa'da en fazla gol atan ve asist yapan Fenerbahçeli futbolcu olarak görevini fazlasıyla yaptı ve efsane olmaya hak kazandı. Yoğurtçu Parkı girişine dikilen Lefter heykelinin yanına ancak Alex heykeli yakışabilirdi. Etik olan ve Fenerbahçe tarihine yakışan; böyle örnek bir futbolcunun el üstünde tutularak,  sezon sonuna kadar sabredilmesi ve zaten sözleşmesi de bittiğinden eller üstünde ülkesine uğurlanmasıydı. 

Ancak ne yazık ki kovulmaktan beter edildi ve gerçekten sevdiği Fenerbahçe'den kopmak zorunda bırakıldı.  Vefanın sadece bir semt adı olmadığı geçmişte böyle bir muamele Lefter'e layık görülebilir  miydi? Hiç sanmıyoruz. Lefter eski Lefter olmasa bile takımda istediği kadar oynar, sonra da muhteşem bir jubile ile uğurlanırdı.

Herşeye rağmen " Büyük Kaptan'a " sabırlar diliyor ve başka bir konumda Fenerbahçe'ye döneceği günü sabırsızlıkla bekleyeceğimizi beyan ediyoruz. Belki o muhteşem gollerini ve asistlerini artık göremiyeceğiz ama alt yapıdan alıp yetiştireceği Türk gençleri kendisine benzemeye çalışacaklar.

Şimdilerde sırtında Alex yazan 10 numaralı formalarla dolaşan o çocuklar tıpkı bizler gibi "Efsanenin bir gün geri dönmesini bekleyecekler"

 

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..