Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Alex Basın Toplantısını Yaptı

Alex Basın Toplantısını Yaptı
 

Az buçuk Fenerbahçe kulübünü ve Alex krizini takip eden herkes bilir ve tahmin eder ki, Alex takıma hiçbir koşulda zarar vermiyordu.
 
Fenerbahçe yönetimi ve Aykut Kocaman Alex krizini kendileri çıkardı ve kendileri çıkardıkları bu krizin altında kaldılar. Zira Aziz Yıldırım, her koşulda kendisine biat edecek bir Fenerbahçe taraftarı olduğu kanısındaydı. Ama iş öyle değil… Sadece biraz dürüst olmak ve yaşananları serinkanlı bir şekilde değerlendirmek gerekiyor.
 
Siz takımınızın kaptanı olan bir futbolcuyla, doğru düzgün diyalog kuramıyorsanız… Her mağlubiyetin ve kötü gidişin ardından bu futbolcuyu suçlu ilan etme çabasına girişiyorsanız, hiç kimsenin gözünde zerre olsun inandırıcı bir kimliğiniz kalmaz. Nitekim Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman, Alex krizinde bütün inandırıcılıklarını yitirdiler.
 
Örneğin; Ne gerek vardı havalimanında Tercüman Samet’le basın karşısına çıkıp, söylediklerini tastik ettirme çabasına?
 
Sonuç malumunuz üzere, bu gün Samet’te istifasını verdi. Ve Aziz Yıldırım bu olayda dahi Fenerbahçe taraftarının nezdinde yaratmış olduğu kimliği ciddi anlamda zedeledi.
 
Daha önce de ifade ettiğimiz üzere, koca bir kulüp bu denli amatör bir düzeyde idare edilemez.
 
Bir futbolcuyu takımda, kadronuzda istemiyor olabilirsiniz… Bu futbolcudan istediğiniz verimi de alamadığınızı düşünüyor olabilirsiniz… Ama hiç kimse bir futbolcuyu, bu Alex veya herhangi bir futbolcu dahi olsa, bu şekilde, ahlaki normların dışında kapı dışarı edemez. Herkesin bir onuru, gururu vardır. Sanırım Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman bu denli yalın bir gerçeği atladılar.
 
Evet… Fenerbahçe, Alex takımdan ayrıldıktan sonraki iki maçını da kazandı. Peki bu durum, Alex’e yapılan yanlışı meşru kılar mı? Alex’e yanlış yapılmıştır. Böyle devam ederse benzer bir yanlış yarın bir başka futbolcuya da yapılacaktır. Peki Fenerbahçe gibi bir camia, bu denli ipe sapa gelmez yanlışlarla mı yönetilecek?
 
Alex ne diyor? “Bu olanlardan siz basın da sorumlusunuz?”
 
Doğru… Bizde basının tam da göbeğinde olmadığı bir olay yok ki… Basın hemen her olayın tam göbeğinde oluyor ve olmadık haberlerle, yangına benzin döküyor. İşte en basit örneği… Alex bir tanıdığının düğününe katıldı diye, kendisi hakkında yapılan haberlere bir bakın… Bundan daha feci düzeyde bir pespayeliğe, sanırım dünyanın hiçbir yerinde rastlanılmaz. Alex bir düğüne katılıyor ve düğünde halay çekiyor… Görüntüye iliştirilen yazıda, “Fenerbahçe kan ağlıyor, Alex eğleniyor” minvalinde bir yazı… Ama nedense biz de medya hiçbir yanlışını sahiplenmiyor ki…
 
Artık Alex yok… Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman mutludurlar. Fenerbahçe hali hazırda son iki önemli maçını da kazanmış… Değmeyin keyfilerine… Peki ya vefa denen duygu… Peki ya onur… Peki ya haysiyet, şeref… Hepsi yerlerde geziyor.
 
Mesele nedir?
 
Bir futbolcunun kulüple olan ilişkisinin ahlaki normlar ışığında değil de, ipe sapa gelmez ayak oyunları ve yıldırma politikalarıyla kesilmesi…
Sanırım Aziz Yıldırım’ın ve Aykut Kocaman’ın bir türlü anlayamadığı şeyin tam da bu durum olmasıdır. Alex gibi efendi bir futbolcu bile bu düzeyde harcanabiliyorsa, gerisini varın düşünün…
 
Evet… Ahlak ve erdem…
Bütün mesele budur.
Fenerbahçe yönetimi ve teknik heyeti ciddi bir yanlış yapmış ve bu yanlışlarını Fenerbahçe taraftarının zihinlerine kazımışlardır.
 
 

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..