Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '07

 
Kategori
Futbol
 

Alex işte buradayım dedi !

Alex işte buradayım dedi !
 

Fenerbahçe dün gece Kadıköy Şükrü Saraçoğlu sıtadında CSKA Moskavayı 3-1 mağlup etti ve adını bir üs tura yazdıröayı başardı. arihinde ilk kez Şampiyonlar liginde bir üst tura kalmayı başaran Kanaryalar, aynı zamanda Türkiye rekorunu da kırmış oldular. Daha önce hiç bir takım 11 puanla gruplardan çıkma başarısı gösermemişti. Fenerbahçe'nin golleri; 32'inci dakika Alex, 45 ve 90'ıncı dakikalarda Uğur Boral'dan geldi. CSKA'nın ek golü ise 30'uncu dakikada Edu'nun ters vuruşu sonrası geldi. Fenerbahçenin bir çok gol kaçırdığı müsabakada tarafar oynanan oyundan memnun kaldı.

Alex show sürüyor

Uzun yıllar tartışıldı, Fenerbahçe'nin Avrupa arenasında Alex'le oynayıp oynayamayacağı. Kimilerine göre Alax koşmuyor mücadele emiyordu. Kimi yazarlar ise modern futbolda Alex'in oynamasının mümkün olamayacağını hatta Alex'in Avrupa maçlarında isteksiz olduğu söyleniyor, yazılıyor... Haksız da değillerdi. Alex bir türlü kendisini gösterememişti Avrupa kupalarında bu sezona kadar.

Ziko'nun takımın başına geçmesi, Roberto Carlos, Devid ve Semih'in akıma monte edilmesi ile Alex adeta kendini yeniden buldu. Kapanlık pazubantını taktıktan sonra daha çok risk almaya ve takımı toparlamaya başladı. Coştu, coşturdu... Şampiyonlar Ligi ilk maçında Devid'e yapığı asist ile klasını konuşturdu, CSKA Moskava deplasmanında attığı gol ile takımına puanlar kazandıran Alex show dün gece de devam etti. 32'inci dakikada Şampiyonlar Ligi'nin en güzel golünü kaydeden başarılı futbolcu, Uğur Boral'ı kaçırarak takımını öne geçirdi. Maç esnasında oyunu soğutması, takımı aağa çabuk çıkarması ve gerekiğinde topu ayağında tutarak takımına soluk aldırması onun gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Sonuçta Fenerbahçe'nin kabus gördüğü bir anda ortaya çıktı ve takımını ateşledi. Bir kaptan gibi davrandı dün gece Alex. Muhteşem oyunu bir gol bir asistle tamamladı. ek kelimeyle akımının parlayan yıldızı oldu.

"Alex işte burada, Kadıköy'de" dedi.

Fenerbahçe dün gece muhteşem bir oyun ortaya koydu. Alex ve Uğur'un yıldızlaştığı maçta, bütün takım üstüne düşen görevi yerine getirdi. Orta sahada Mehme Ourelyo her zamanki gibi üst düzey oynadı, Lugona neredeyse sıfır hata yapı... Herkez üstüne düşeni yaptı. Gecenin şansızı Edu oldu ilk maçtaki gibi; ancak oda çok başarılıydı doksan dakika boyunca.

Hakkında çok eleştiri yapılan kaptan dün gece aldı takımını Avrupa'ya taşıdı.

Murat AYDEMİR

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..