- Kategori
- Kişisel Gelişim
Algıda kölelik

"Modern köleler yetiştiriyoruz sürekli bir şeylere bağlı. İnsanlığın bedeni prangalardan kurtulsa da beyinler hala kelepçeli. Önce algıları öğrendik sonra bu algıları kanalize ettik. İnsanın birey olma ihtiyacına ” Senden başkası önemli değil , senin için her şey mübahtır ” dedik. Kendini düşünen bencil insanlar yetiştirdik. ” Ait olma ihtiyacını fikirlere , kurumlara kitlelere yerleştirdik.” Kendisi olmaması için elimizden geleni yaptık.
Ne birey olabildik ne de ait olabildik. Önce var oluş nedenimizi unuttuk sonra varlık için yok oluşumuzu izledik.
Mutsuzluklar icat ettik yalnızlıklarla dolu. Duvarlar ördük ruhumuza kaskatı duvarlar. Önce bu duvarlarımızı kırdılar sonra ruhumuzu. Tanımadığımız kendimizi artık hiç tanıyamaz olduk. Uzaklaştık ruhumuzdan , ruhumuzun kaynağından.
Büyük düşüncelerimizin yerini büyük yalnızlıklar adı.Birey olacağım derken yalnızlığa esir olduk . Ait olacağım derken düşüncelerimizi esir ettik.
Yapay zeminde olan bizliğimiz kaygan zeminde kayıp gitti.
Mustafa ŞAHİN
facebook/pslmustafasahin twitter/pslmustafasahin