Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '18

 
Kategori
Güncel
 

Ali Koç

Ali Koç
 

Sekizinci gün bugün.

Ali Koç, sekiz gün önce Fenerbahçe’nin yeni başkanı oldu.

Ve sekiz gündür Türkiye gündeminin ilk sıralarında.

Galatasaraylısı olsun, Beşiktaşlısı olsun, Trabzonsporlu olsun Ali Koç’un başkanlığı çok büyük ezici çoğunluk tarafından neden takdir edildi, Ali Koç neden böylesine takip edildi, izlendi, izleniyor?..

20 yıllık bir döneme son vermek hiç de kolay olmadığına göre…

Türkiye’nin ihtiyacı olan yüzlerden bir örnek olduğu için mi Ali Koç’un FB’li olsun olmasın herkes tarafından içtenlikle benimsenmesi?

Sosyolojik açıdan pek çok yönüyle araştırma konusu olabilir ancak Fenerbahçeli olmayan bir taraftar olarak şunu gayet net söyleyebiliriz; futbolla yakından uzaktan ilgisi olmayan pek çok insan bile cumhurbaşkanı adaylarının mitinglerini izler gibi Ali Koç’u dakikalarca izleyip dinleyebiliyorsa bunun tek cümleyle açıklaması şudur:

Türk insanı Ali Koç gibi aydınlık, bilgili, çağdaş, zenginliği ile şımarmamış, geçmişle kavgayı değil, geleceğe bakmayı kendine hedef koymuş bireyleri özlemiştir.

Bu ilginin açıklaması en yalın haliyle ancak bu şekilde ifade edilebilir.

Türkiye’nin en büyük kulüplerinden olan Fenerbahçe; bir açıdan bakarsanız Galatasaray’ı örnek almış, dinamik yönetimlerle pekala başarının sağlanabileceğine inanmış ve tercihini Koç’tan yana kullanarak Aziz Yıldırım’a artık yeter demiştir.
Çünkü Ali Koç, Yıldırım’dan farklı olarak yeni şeyleri taraftarlara yakın durarak söyleyebilmiş, genç olmanın getirdiği kararlılık ve hırsı mükemmel bir şekilde harmanlayarak buradan elde ettiği sonuçları kendi camiasına yansıtabilmiş, ailevi köklerinin sağlam olmasının yanısıra kurumsal kimliğin ne kadar önemli olduğunu ayırdında ve iyi bir yönetici olduğu için ezici şekilde kongreyi kazanmıştır.

Biraz gecikmeli de olsa Galatasaray ve Balıkesirsporlu bir taraftar olarak biz de hem Fenerbahçe’yi ve hem de Ali Koç’u kutluyoruz.

Aziz Yıldırım, seçim öncesi sürekli istikrar üzerinden gitse de Ali Koç Galatasaray’daki değişimleri de iyi yakalamış ve bunu seçimlerde taktiksel olarak da çok güzel anlatmış ve örneklemiştir.

Düşünsenize şimdi…
Bir tarafta Aziz Yıldırım…

Hep başkan….

O’nun başkanlığı süresince Galatasaray’a bakalım…

Faruk Süren’den başlıyor isimler…

Devam ediyor: Mehmet Cansun, Özhan Canaydın, Adnan Polat, Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat, Dursun Özbek, Mustafa Cengiz…

Bir tarafta bir başkan…

Diğer tarafta aynı süre içinde sekiz başkan…

Sonuç?..

Galatasaray bu süre zarfında Fenerbahçe’den dört fazla şampiyonluk kazanmış.

Asıl önemli nokta burası.

O nedenle ezeli rakip olsa da Fenerbahçe kongre üyelerinin değişimden yana oy kullanmaları Türk futbolu açısından isabetlidir.

Hoş, Yıldırım’ın karşısında Ali Koç değil de başka bir isim çıksaydı aynı başarıyı gösterebilir miydi orası da tartışılabilecek bir nokta lakin…

Başa dönelim…

Türkiye’nin Ali Koç gibi aydınlık yüzlere ihtiyacı var.

Futboldaki bu başarı ümit edelim de siyasete de bir gün gelir yansır.

Türk futbolunun büyük kulüplerinin kuşkusuz Ali Koç gibi başarılı isimlere ihtiyacı var ve Ali Koç, Fenerbahçe camiasına çok artılar katacaktır.
Ama şunu da sormadan edemeyeceğiz:

Lütfen söyler misiniz, asıl Türk siyasetinin, böyle insanlara ihtiyacı yok mudur?..

Türk siyaseti böyle isimleri ne zaman dahil edebilecektir içine?..

 

 
Toplam blog
: 130
: 93
Kayıt tarihi
: 07.02.18
 
 

1971 Balıkesir doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Balıkesir'de tamamladıktan sonra Ankara Ü..