Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '13

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Alışveriş ve moda bu şehirlerden sorulur!

Alışveriş ve moda bu şehirlerden sorulur!
 

Bo Derek bir keresinde, “Kim söylemiş paranın mutluluk getirmediğini, o kimse alışveriş yapmayı bilmiyordur” demiş. Kadınlar için bir tutku olan moda ve alışveriş artık erkekleri de kendi eksenine çekmeyi başarıyor. Jabiroo Kuşu olarak dünyanın moda duraklarını büyük bir zevkle gezdim, sizler için yazdım.

New York

New York asla uyumaz! Herkesin kendine ait bir dünya yarattığı New York, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisini mimariden sanata, tasarımdan modaya kadar her alana taşıyor. Her sene moda dünyasının büyük bir heyecanla hazırlandığı Moda Haftası, New York’ta başlayıp sırasıyla Londra, Milano ve Paris’te devam ediyor. Galerileri, sanatçıları, yaratıcıları ve “hipster”ları bir arada toplayan New York'ta moda demek yaşam demek!

Londra

Londra, tarihi dokusunu özenle koruyan kendine has ve çok hareketli bir başkent. Avrupa’nın diğer şehirleri gibi uyumuyor. Tarihi güzelliği, zamanımızın hızlı ritmiyle ve kozmopolit, genç nüfusuyla karışıp daha da cazip hale geliyor. Sokakları dünyanın dört köşesinden göçmüş, her ırktan insanla dolu ama kendi tam bir İngiliz. Lüksle basiti, asille sıradanı, güzelle çirkini, modernle köhneyi zarifçe harmanlamış benzersiz bir şehir. Londra tam bir alışveriş cenneti. Büyük zincirlerden küçük bağımsız butiklere kadar her aradığınızı bulacaksınız.

Milano

İtalya’nın moda ve tasarım başkenti Milano’da keşfedilecek çok şey var. Her köşe başında karşınıza çıkacak sanat galerileri, müzeleri, birbirinden şık restoranları ve tarihi eserleri ile Milano, eksiksiz bir şehir gezisi için gereken her şeyi sunuyor. Ama Milano dendiği zaman akla ilk gelenler arasında yine moda var! Buram buram zevk ve uyum kokan, dünyanın dört büyük moda şehrinden biri olan Milano, lüksün diğer adı olma yolunda hızla ilerliyor. İtalya’nın moda dünyasına kazandırdığı en saygın markaların yer aldığı caddelerinde dolaşırken, kendinizi kaybetmeniz çok olası! Ama yine de Marlyn Monroe'nun o meşhur sözünü unutmamakta da fayda var: ”Moda geçer, stil kalır.”

Paris

İnsan bazen gittiği şehrin kalbine inip, o şehrin dokusunu hissetmek; sokaklarında telaşla koşuşturan insanlarını izlemek ve kendini kısa bir süreliğine olsa da “oraya ait” hissetmek ister. Ama bazılarına göre Paris'e gitmek için tek bir sebep yeterlidir: Moda! Şehrin o ışıltılı moda ruhu daha gitmeden ele geçiriverir sanki hayal dünyanızı. Bavulunuza koyacağınız kıyafetleri özenle seçer ve kendinizi o ihtişamlı caddelerde salınırken hayal etmeye başlarsınız. Tüm zamanların en büyüleyici şehirlerinden Paris, moda tutkunlarının vazgeçilmezi bir şehir olmaktan vazgeçmeyecek gibi görünüyor!

Prag

Doğu Avrupa şehirlerinin gri ve kasvetli görünümünden bahsedenlere aldırmamak gerek. Burada tam tersine insanı kendisine çeken bir gizem, bir sihir var. Üzerinden geçtiğiniz bir kaldırım taşının bile onlarca öykü taşıdığını bilmek, zamanı bambaşka algılamanıza sebep olabilir! İşte “Kafka’nın şehri” Prag bu şehirlerden belki de en büyülüsü... Bu büyülü şehre sadece alışveriş yapmak için bile gidilebilir! Avrupa modasını ve Prag modasını yakından takip etmek isteyenler; son moda mağazalardan ikinci el mağazalara, antikacılardan modern tasarım mağazalarına kadar birçok seçenekle burada karşı karşıyalar.

Tokyo

Dev bir ekonominin en zengin insanlarının yaşadığı bir şehirde moda ve alışveriş asla eksik olmaz! 17 milyon insanının yaşadığı bir şehir olan Tokyo'da istediğiniz ve arzuladığınız her şey var. Elektronik aletler, oyuncak ve giyimin mabedi Tokyo. Geleneksel dükkanların yer aldığı çarşılardan yol kenarlarındaki mağazalara, dev mağazalardan altı katlı bir oyuncak mağazasına kadar birçok seçenek sizi bekliyor.

İtalya’nın Modaya Yön Veren Markası: Moschino'yu keşfetmek için tıkla!

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..