- Kategori
- Doğal Tedaviler
Alkalen Gıdalar Daha mı Yararlı?

Tamamlayıcı tıp uzmanları asidik gıdalardan zengin beslenmenin, vücudun iç ortam pH'ını alkalen taraftan asidik tarafa doğru kaydırdığını düşünüyorlar...
Bu durumun da sağlığı olumsuz yönde etkilediğini savunuyorlar...
Beden pH'ı asidik tarafa kaydıkça enerji üretiminin azaldığını...
Hücrelerin kendilerini onarma-tamir etme yeteneğinin düştüğünü...
Detoks süreçlerinin tıkanıp vücudun toksinlerden arınmada zorlanmaya başladığını...
Daha da önemlisi kanser hücrelerinin gelişimine ortam hazırladığını belirtiyorlar.
Son yıllarda fazla miktarda tüketilen bazı gıdalar var ve onlar da asidik ortamı destekliyorlar...
Bilhassa şeker ve şeker katılmış besinler...
Fruktoz şurubu eklenmiş meşrubatlar...
Kahve ve beyaz un en fazla eleştirilen ve suçlanan besinler.
Bu fikirde olanlara göre sebzeler alkalen gücü arttırıyor...
Meyvelerden elma, armut, kavun, karpuz, şeftali, kayısı, kiraz, portakal, hurma, üzüm, muz alkalen gücü arttıran sınıftalar...
Baharatların, bilhassa acı kırmızı biberin, kekik, nane, tere, tarçın ve zencefilin de alkali pH'ı destekledikleri belirtiliyor...
Limon her ne kadar asidik bir meyve olsa da alkali ortamı destekliyor.