Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Beyhan BiÇKİN KOZANOGLU

http://blog.milliyet.com.tr/turk35

07 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Allahh Allahhhhhh!!!!!!

Allahh Allahhhhhh!!!!!!
 

bakmak icin goze degil yurege ihtiyac var, o da bunlarda yok....


Bu gidişle Allah da bıkacak benden ama sığınacak, aklımı koru diyecek başka kimsem yok ki....

Haberlerde seyrettiniz mi sözde huzurevinde neler olmuş... Vicdansız bile diyemiyorum ben bunlara..

Ve işin komik tarafı bunu yapanlara devlet maaş veriyor...

Sonra birileri çıkıp yaşlılara evde bakım parası vereceğiz diyor. Sanki herşey para ile çözülebiliyor. Nasıl bu kadar mantıksızca düşünülür anlamıyorum. Ben huzurevini yaşanır kılayım getirin ananıza babanıza ben bakayım demiyor sosyal devlet adı altında sorumluluğu başkasına yüklüyor.

Bir yaşlı bakımı sadece önüne yemek koyup çamaşırını yıkamak değildir. Bu yaşlı sağlıklıysa bile en zor görevdir bakımı. Çocuk gibi olmuş yüreciği kırılmasın diye çok dikkatli olmak lazım en azından. Çocuğunuza bağırsanız bana mı kızdı acaba diye düşünen yaşlılarımız hepimizin evinde yok mu?

Huzurevinde bakım eğer adam gibi bir huzurevi ise en güzeli.

İzmir'de Sosyal Hizmetler Md. bakımevi var Narlıdere'de. Buradan götürdüğümüz Danimarkalılar hala inanamıyor gördükleri güzelliğe. Odaların temizliği, çevrenin güzelliği, çalışanların güleryüzü, bakım imkanları herşeyi ile sanki 5 yıldızlı bir otel gibiydi.

Orada yaşayan insanlar neden orada olduklarının bilincinde ve yaşıtları arasında mutluydular. Çeşitli el işi sanat atölyelerinde becerilerini sergileyip kendileri ile övünüyorlardı.

Demek ki isteyince oluyor. Devlet millietvekilli maaşına zam yapacak para buluyorsa, bu abuk subuk yerleri denetlemek ve iyileştirmek için de para bulmalı değil mi? O zaman sosyal devlet olunmuyor mu? Sosyal devlet olmanın yolu yaşlıları kendi başlarını sokamadıkları eve bir de ebeveynlerinin başını sokturmaya çalışmaktan mı geçiyor... Pek çok kişi bu para alma işine sıcak bakacak, az para değil, asgari ücret miktarı... Ya sonrası...

Ahh anneannecim ahhh, haklıymışsın kimseler yaşlanmasın...

 
Toplam blog
: 124
: 1137
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Danimarkada yaşayan bir İzmir'liyim. Hiç de sanıldığı gibi yurtdışında olduğum için milliyetçi değil..