Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '06

 
Kategori
Dünya Şehirleri
 

Almanya'da tatil..

Almanya'da tatil..
 

1999 yılına kadar 3 yıl yaşadığım Freiburg şehrine ikinci kez geçen hafta gittim.. Çok özlemiştim. Pek fazla değişiklik yoktu. Birkaç mağaza dışında. Almanya'nın en güzel en küçük en sevimli, tıp fakültesinde en önde küçük bir şehir.. Pek çok Türk öğrenci burdaki üniversitelerde.

Bu yıl çok sıcaktı. Çoluk çocuk herkes havuzlara dolmuştu. Kküçükler 1, büyükler 2 euroya 5 yıldızlı havuzların keyfini çıkarıyor. Ucuzluk dönemi olduğu için elektronik eşyalar hariç çok ucuzdu. Cappucino ve pastaları hala özlediğim lezzetteydi. Ancak meydandaki büyük münster klisesinin köşesindeki italyan dondurmacı külahla dondurma aldığım için masada oturmama izin vermedi. Ne kadar saygısız olduklarını söyledim. Üzüldüm.. Yurduma bir turist gelecek.. onu sandalye değil başımız üstüne yer veririz..

Ancak Türk dönercilerimizin sayısının bir hayli arttığını ordaki dönerlerin burdakilerden çok güzel olduğunu, içine çok güzel yoğurtlu sos da koyduklarını, 3,5 euroya satıldığını söylemeden geçmeyeyim.. B azılarında yanında nefis türk çayımız bedava..

Freiburg yakınındaki küçücük turistik Titisee gölüde herzamanki gibi muhteşemdi ve turist kaynıyordu...

En çok Almanya'nın temizliğini özlemişim.. Çöpler ayrı ayrı atılıp toplanıyor..en son yenilik plastik çöpler sarı torbada 15 günde bir çıkarılarak toplanıyor.. Sevgili belediyecilerimize duyurulur... Bir de unutmadan ekleyim.. Güzel Sinobumuza nükleer santral yapımı gündemdeyken Freiburg tepelerinde 4 tane rüzgar tirübünü nazlı nazlı salınıyordu.

 
Toplam blog
: 10
: 1878
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Gezmeyi, öğrenmeyi, öğrendiklerini aktarmayı, kültür, sanat, müzikle ilgilenmeyi seven eğitimciyi..