Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '12

 
Kategori
Özel Günler
 

Alo 183 mü?

Alo 183 mü?
 

Türkiye'de kadınların; yüzde 25'i fiziksel şiddete uğruyor, yüzde 40-70'i eşi tarafından öldürülüyor. Tecavüze uğrayanların yüzde 50'si 18 yaş altında ve bunların yüzde 90'ı kız çocuğu. Her 4 kız çocuğundan biri cinsel şiddete uğruyor.

Toplumda kadına ve kadının gördüğü şiddete karşı bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik her türlü çalışma önemlidir.

Özellikle kadınlara ve kadına değer veren erkeklere seslenmek istiyorum.

Çevremizde zulüm gören, şiddete maruz kalan kadınların destekçisi olalım. nasıl mı?
Onlara yol gösterelim. İçlerindeki sessiz çığlıklara kulak verelim. Daha gür bir sesle haklarını aramalarını sağlayalım.

İlk önce şiddete maruz kalan kadınlarımıza, KADINA ŞİDDET HATTI 183'ü arayarak yardım isteyebileceklerini hatırlatalım.

8 Mart öncesi çok güzel projeler yapılmakta. Sivil Toplum Kuruluşlarında görev alan arkadaşların yanında olalım ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri çerçevesinde bir kez daha şiddeti kınayalım.

Ne yazık ki Kadına şiddete karşı yasa tasarısı Meclis'ten henüz çıkmadı.

Peki, Alo 183 Ne hattıdır.?

Sadece Kadına şiddet için özel bir hat değildir

ALO 183 - AİLE, KADIN, ÇOCUK, ÖZÜRLÜ VE SOSYAL HİZMET DANIŞMA HATTI' dır.

Özürlü olan veya İstismara uğrayan ve desteğe gereksinimi olan kadınlara, çocuklara yönelik; her türlü psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunan bir hattır.

Sosyal Hizmet Kuruluşları konusunda bilgilendirerek, gereksinim duydukları hizmet türüne göre en kısa zamanda ulaşmalarını sağlamak amacıyla, kadın ve çocuğa yönelik istismarın önlenmesi, kadınların toplumda statülerinin yükseltilmesi, çocukların yararının gözetilmesi hedefine ulaşılabilmesi için ücretsiz hizmet veren bir hattır.

Çağrı yapan herkes dinlenilerek, ihtiyaç duyduğu hizmet türü tespit edilmekte, sorunla ilgili danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunulmaktadır.

İlgili kurum 2007 tarihinden itibaren yapılan görüşmeleri kayıt altına almaktadır. 81 ilden yapılan telefon çağrılarına cevap verilmekte olup, bu çağrılar içerisinde, acil müdahaleyi gerektiren vakalar ise o ildeki Emniyet, Jandarma ve İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görevli Acil Müdahale Ekip Sorumlusu ile irtibata geçilerek çözüm bulunmaktadır.

Sokaktaki insan çok da farkında değil bu hattın. Ancak, farkında olup aramak zorunda kalan binlerce kişinin beşte biri kadın ve çoğu da kadın sığınma evlerini soruyorlar.

Alo 183 Hayat Kurtarıyor.
Lütfen, bu konuyu duyuralım ve farkındalıkları çevremize yayalım.

 
Toplam blog
: 103
: 1399
Kayıt tarihi
: 21.03.08
 
 

Hacettepe Ün. mezunuyum. Öğrencilik yıllarımda ve okulu bitirdikten sonra bir gazetenin muhasebe ..