Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

Altın erkeklere neden haram?

Altın erkeklere neden haram?
 

Bu yazıyı okuyunca erkek arkadaşlar parmaklarındaki altın yüzüğü çıkaracaklar.
Kadınlar mı?

Onlar da radikal kararlar alacaklar giyim konusunda...

Haber Vaktim sitesinin hanimlar.com alıntılı haberinde Mehmed Paksu'nun bu konudaki yorumu hayli ilginç geldi. Bakın altın erkek için neden haram sayılmış;

''Altın yüzüğün erkeklere haram oluşunun bir hikmeti şu olabilir:

Altın ticarî bir madendir. Piyasada tedavülde olan en mühim bir maldır. Eğer altın yüzük takmakta bir beis olmayıp sünnet olsaydı, bugün hemen hemen her Müslüman erkek takmaya gayret gösterecekti. Bu da iktisadî hayatın önemli bir parçası olan altının büyük bir kısmının tedavülden kalkıp faydasız olarak insanların parmağında âtıl kalmasını netice verecek ki, iktisadî hayata menfî yönde tesir edecekti. Nitekim Peygamberimizin bizzat altın yüzüğü parmağından çıkararak atması, iktisadî yönden müsbet gelişmeleri netice vermiştir.''

Hayli ilginç bir yorum. Bu mantıkla düşünüldüğünde kadının sıra sıra bilezik ve zincir kolyeler taktığını nasıl açıklayabiliriz? Bu haram edilmemiş. Yani bir gramaja tabi tutulmamış ziynet ve süs amaçlı altın kullanımı.

Bugünlerde altının onsunun 1000 doları aşmasının sebebi bu olabilir mi? Altın yüzük takmaya mı başladı erkekler yoksa?

Yazarın ikinci yorumu ise daha farklı.

''Ayrıca, altın kadına ait süs eşyası olduğundan, erkeğin şahsiyeti üzerinde menfî tesiri düşünülebilir. Nasıl ki kadının erkek elbisesi giymesiyle kadınlık şahsiyetinde menfî değişmeler oluyorsa, erkeğin de kadınlara ait kıyafet ve süs eşyalarını giyip takmasıyla da erkeklik şahsiyetinde menfî tesir bıraktığı psikolojik bir gerçektir.''

Altın yüzük takan erkeklerin neden bu kadar kadınsılaştığını şimdi daha iyi anlamış oldum.

Altın yüzük takmayın dönebilirsiniz, cinsel tercihinizde farklılıklar olabilir.

Kadınlar pantolon giymeye başladığından beri toplumun dengeleri değişti besbelli. Erkek gibi pantolon, gömlek giydiklerinden beri kadınlar erkeksileştiler. Erkek gibi işlerde çalışıp, erkek gibi gezmeye tozmaya başladılar. Şahsiyetleri değişti. Erkek sözü dinlememeye, kocalarına itaat etmemeye başladılar. Hep bu erkek gibi giyinme yüzünden toplumun dirlik düzeni bozuldu.

Erkekler de kadınlar gibi altın yüzük takmalarından dolayı mutfakta yemek yapmaya, bulaşık yıkamaya başladılar. Altın yüzüğün menfii tesiri yüzünden artık kadınlarına söz geçiremiyor, dediklerini yaptıramıyorlar.

Nitekim kadınlar pantolonla erkekleştiler, erkekler de altın yüzükle kadınlaştılar.

Pembe renkli kimlik kartı bu ayarı fazla kaçıranlarda ortaya çıktı. Birileri kilolorca altın takı yüzünden kadın oldu. Bazıları ise biraz daha altın kolye bulabilirse onlar da evrimini tamamlayacak belki de. Aslında sadece altın değil ipekten yapılmış gömlekte kadınlaştırabilir. Çünkü o da yasak bu yüzden.

Bu yazıyı okurken hemen parmağınızdaki altın yüzüğü çıkarın. Ne olur ne olmaz, erkekliğiniz elden gidebilir...

Bayan arkadaşlar da artık pantolon giymekten vazgeçip, şalvar veya etek giymeliler. Yoksa sakal tıraşı olmak için sabah sabah banyoda sıra kavgası yaşayabilirsiniz kocanızla.

Alizarin’den sevgilerle...

haber:http://www.habervaktim.com

 
Toplam blog
: 105
: 7006
Kayıt tarihi
: 27.04.07
 
 

Ereğli - Konya Gazi Lisesi (yatılı) - İstanbul Üniversitesi İşletme (İng) Fakültesi - Ressam ve A..