Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ama Hala Mutsuzum!

Ama Hala Mutsuzum!
 

 

Şefkatin şifa gücüne inanarak elimizden geldiği kadar kendimizi sevmeye ve şefkat göstermeye çalışıyoruz. Evet, kendimize şefkat göstermeye çalışıyoruz çalışmasına da “henüz herhangi bir değişiklik olmadı, hala mutsuzum” diyorsanız, şefkatin yaşamınızdaki izlerine bir göz atmanızı öneririm.    

Ben şefkatin, alt yapısında bağımlılıkların olup olmadığına göre değişen iki farklı hali olduğuna inanırım.  Yaşamınızda alt yapısında bağımlılık olan şefkat hakim ise  mutsuz olmanız çok normal. Çünkü kanser, astım vb. gibi rahatsızlıklar fiziksel, bağımlılıklar da zihinsel rahatsızlıklar kategorisine girer. Bu yüzden de bağımlılıklar konusunda acilen bir şeyler yapmak gerekir. Şefkatin alt yapısında bağımlılık var ise nasıl olur?

Şefkatin alt yapısında bağımlılık var ise, şefkat gösterdiğimiz kişileri sahiplenir, onlardan bahsederken  “benim çocuğum”, “benim dostum”, “benim ekibim”  şeklindeki hitap şekillerini kullanırız. Bu hitap şekillerini, sadece oradaki çocuğun sizin soyadınızı taşıdığını ya da o kişinin sizinle aynı şirkette çalıştığını anlatmak için kullandıysanız hiçbir sorun yoktur. Ancak çocuğunuzun ya da o insanın sadece ve sadece sizin tekelinizde olduğunu varsayarak; geçmişte yapamadıklarınızı onun yapmasını isteme, başarısında payınız olduğuna inanma, illa sizin yönteminizi uygulamasını isteme şeklindeki fikirlerin hâkim olduğu eylemlerin içindeyseniz, mutluluğunuzu sağlam temeller üzerine oturtmamışsınız demektir. Sahiplenilen her ne ise evrendeki diğer her şey gibi günün birinde değişecektir. Değişim anı geldiğinde ( ki değişim süreklidir) değişmemekte ısrarcı olduğumuz sürece, gün gelecek, rüzgâr artık sizin tarafınızdan esmemeye başlayacaktır. Rüzgâr sizin tarafınızdan esmediğinde ise sabırsızlanacak, kızacak, hatta kavga etmeye başlayacaksınız. Belki de geceleri rahat uyuyamayacak, iştahınız kapanacak ve sonunda sağlığınız bozulacaktır. Sonuç olarak içerisinde mutluluğun olmadığı anlar ile ilgili, ne derseniz deyin geçmişte ekilen tohumun şefkat olma ihtimali çok azdır.  

Hadi şimdi 5-10 dakika kadar “ Nefes Farkındalığı Egzersizi(*)”  yaparak şefkatin yaşamınızda hangi halinin etkin olduğunu araştırın. Aşağıdaki sorular bu konuda size yardımcı olabilir.  

Sizdeki şefkatin alt yapısında bağımlılıklar var mı? Bu alt yapıya neler sebep olmuş olabilir? Geçmişte olabilir?  Şefkatin alt yapısında bağımlılık olmayacak şekilde nasıl düzenleme yapabilir? Şefkati bilgece yapılandırdığınızda hayatınızda neler olur? Ve bu yapılandırmayı yaparken şu an yaşamınızda olan neleri bırakmanız gerekiyor?  

Her daim sevgi ve ışıkla

www.nefestr.com

www.sibel.kavunoglu@gmail.com

 

(*) Nefes Farkındalığı Egzersizi için, “Diren! Gerçeğim”, “Nefes Farkındalığı I”, “Nefes Farkındalığı II” ve “Nefes Farkındalığı III” “Nefes Farkındalığı IV” başlıklı yazılara göz atabilirsiniz. Nefes Farkındalığının etkisini hissedebilmek için en az altı haftalık bir uygulamayı tamamlamanız tavsiye edilir.)

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..