Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Amerika'dan Bir "Çizgi Film" Saldırısı Daha: Şehitler Köprüsü'nü Bombaladılar!

Amerika'dan Bir "Çizgi Film" Saldırısı Daha: Şehitler Köprüsü'nü Bombaladılar!
 

Çağımız algı çağı... Algıları yönetmenin en etkili yollarından biri de görsel yayın organları...Özellikle çocuklara hitap eden çizgi filmlerde, küresel güçlerin gizli açık mesajlar verdiğini biliyoruz.

Bu çizgi filmlerin çoğunu büyükler de izliyor... Ama emperyal güçler için, geleceği şekillendirmenin yolu bugünün çocukları ama yarının büyüklerini istenilen kıvama getirmektir.

Burada daha önce yazmıştım ama bu vesileyle tekrar edeyim:

Yıllar önce, henüz sadece TRT kanalı varken, siyah beyaz çizgi filmler oynatılırdı. Bunlardan biri de bizde "Temel Reis" adıyla yayınlanan çizgi filmdi.

Bu filmin bir bölümünde, filmin kahramanı "Temel Reis"  korsanlarla savaşıyor ve onları yeniyor... Bu çirkin ve vahşi korsanların bayrağı ne mi?..Bizim üç hilalli bayrağımız!!

O zamanlar, Türkiye'yi idare edenlerin pek tarih derdi olmadığı için, öyle sanıyorum ki, o film TRT televizyonları kurullarınca fark edilmemiştir bile...

ABD'nin Türkiye düşmanı terör örgütlerine "müttefik" ilan edip binlerce TIR silah göndermesinden sonra, bir ABD- Türkiye çatışması ihtimaline karşı, Hollwood yapımı Amerikan propagandası yapan filmlerin Türkiye televizyonlarında kısıtlanması önerisini getirmiştim.(Yazının linkini aşağıda verdim)

Gençlerimizin hayranlakla izlediği bu Amerikan "kahramanları" yarın gençlerimize kurşun sıkan düşman olabilirler... O halde, moral üstünlüğü onlardan yana yapan bu film propagandalarına bir "dur" deyin, dedim.

Bugün, Timetürk sitesinde yeni bir haber göründü konuyla ilgili... Amerika'nın FOX kanalında yayınlanan ama Türkiye'de de çok sayıda izleyicisi bulunan Family Guy isimli çizgi dizinin son bölümünde bizim Şehitler Köprüsü havaya uçuruluyor.

Haber sitesinin koyduğu videoda, Deseptikon denen transformer yapılar dünyanın yedi harikasını yıkmak istiyor ve bunlardan ilki de Ayasofya Camisi...

Elbette, Ayasofya Camiini (Onlar Kilise diyor) kurtaracak "kahramanlar" da yine Amerikalı... Hem de bunu bir bira galonuyla yapacak!!

Orada bir diyalog daha dikkat çekici... Ayasofya'nın bulunduğu şehir olarak İstanbul ismi geçerken üst yazı aynen şu: "İstanbul Turkey, Avrupada, Afrikada, ya da Asyada"

Sonunda bu Deseptikon dedikleri ile çarpışma oluyor ve Şehitler Köprüsü tamamen havaya uçuyor...

Şimdi, bunda ne var, böyle filmler hep var, diyebilirsiniz... Belki de, son zamanlarda içerden, dışardan uğradığımız ihanetler bizi fazla duyarlı yaptı...

Ne var ki, yine de "algı çağı" denilebilecek bu zamanda böyle kara propaganda örneklerine karşı uyanık olmalıyız... En azından böyle şeyleri çocuklarımızdan uzak tutmalıyız.

Korkarım yakın gelecekte, Amerikan emperyalizmi ve şürekası, bir zamanlar Sovyet Rusya'ya, Afganistan'a, Saddam Irakın'a;  şu sıralar Kuzey Kore'ye yaptıkları algı operasyonlarını Türkiye'ye karşı yapacaklar... Esasan buna başladılar bile...

Bize dişleri geçmeyecek inşallah... Ama yine de biz her alanda "savaşımıza" hazır olmalıyız!

Haberin linki şurada:

https://www.timeturk.com/family-guy-in-son-bolumunde-sehitler-koprusu-nu-havaya-ucurdular/video-773028

Bu da Amerikan filmleri için yazdığım yazı:

http://blog.milliyet.com.tr/amerikan-propagandasi-yapan-hollywood-filmlerinin--vizeleri--de-askiya-alinsin-/Blog/?BlogNo=571822

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..