Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Amsterdam 180 km

Maça Baroni, Meireless ve Selçuk üçlüsü ile başlayan Aykut Kocaman öncelikle rakibi durdurmayı amaçlamıştı. Ancak bu üçlü ile değil pozisyon bulmak 3 pas yapmak bile mucizedir. Sow'un yokluğunda yerine oynayan Caner ilk 45 dakikada ne Weboya yeterli destek verebildi ne de savunmaya yardım etti. Lazio topa çok sahip olsa da net pozisyona giremedi. Tribündeki 300 kişiyi ve bizleri TV karşısında heyecanlandıran pozisyonlar yine çok kötü bir gününde olan Volkan'ın sektirdiği ve ıskaladığı toplarda geldi. Ziegler'in çok gereksiz bir sarı kart görmesinden hemen sonra Baroni'nin çok tehlikeli noktada yaptığı faulden sonra sararmasıda işlerin ikinci yarıda iyice zorlaşacağının göstergesiydi. Baroni sadece bu yaptığı faul ile değil çıkarken kaptırdığı toplarlada bir türlü rahat nefes almamızı engelledi.

İkinci yarıya yine aynı 11'le çıkan Fenerbahçe özellikle Candrevayı durdurmakta zorlandı.Üst üste gelen ortalar ve şutlarla bunalan Fenerbahçe 59. dakikada Caner'in çok lüzumsuz yaptığı faulden sonra savunmanın yerleşim hatasından dolayı gelen ortaya Luliç'in güzel kafası ile geriye düşünce Aykut Kocaman pabucun pahalı olduğunu anladı. Amsterdam yolunda artık gole ihtiyacımız vardı ve 72. dakikadaki maçın en kötüsü Baroni çıkarken yerine genç Salih girdi ve daha ilk buluştuğu topla ceza sahasına girmeyi düşündü ve Weboya verdiği topu Webo soldaki Caner'in önüne atınca 73 dakika yere yatmayan Marchetti bu topada yatamadı ve Amsterdam yolunda Caner çok önemli bir gol atarak çeyrek finalin adamı olmayı haketti.. Maçın artık geri kalan dakikalarında Lazio'lu futbolcular biliçsizce saldırırken Aykut Kocaman Webo-Topuz ve Caner-Krasiç değişiklikleri ile oyunu kontrolü altında tuttu.

Fenerbahçe tarihinin Avrupa Kupalarındaki en büyük başarısına ulaşan Aykut Kocaman kendisini beğenmeyenlere en güzel cevabıda vermiş oldu. Volkan maçın ilk 60 dakikasında inanılmaz hatalar yaptı ancak kalan dakiklarda çok güzel toplar çıkararak bundan sonraki maçlarda iyi bir kaleci ile kupanın gelebileceğini gösterdi. Umarım bundan sonra şu üzerindeki donukluğu atar ve Amsterdam yolunda önemli işler yapar.  Defansta Yobo ve Egemen çok iyiydiler. Gökhan her ne kadar hücuma destek veremesede görevini yerine getirdi. Meireless daha fazla savunmada kalarak kritik müdahelelerde bulundu. Caner çok kötü bir gününde olmasına rağmen gol pozisyonunda soğukkanlılığını koruyarak güzel bir vuruşla Lazionun Neron'u oldu.  Webo Sow olmayınca çok yalnız kalmasına rağmen çok koşarak pres yaparak ne kadar isabetli bir transfer olduğunu gösterdi.

Fenerbahçe camiasına bu büyük sevinci yaşatan başta teknik kadro olmak üzere oynayan oynamayan bütün futbolculara ve herşeyden önce 15 senede gecesini gündüzünü Fenerbahçe için harcayan başkanımız Aziz Yıldırım'a teşekkürü bir borç biliriz. Artık bu saatten sonra final hatta kupa neden olmasın. Haydi çocuklar güneşli günler bizi bekliyor.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..