Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '09

 
Kategori
Ankara
 

Ankara’da dersaneler de domuz gribi tatili… Valiliğin yapamadığını ÖZ-DE-BİR yaptı.

Ankara’da dersaneler de domuz gribi tatili… Valiliğin yapamadığını ÖZ-DE-BİR yaptı.
 

Ankara’da valilik ilk ve orta dereceli okullar kapatmış, ancak dersaneleri kapatmayıp, yalnızca öğrencilerin gitmemesini önermekle yetinmişti (1).

Bu olmayacak bir durumdu. Dersaneyi kapatmayıp, okulları kapatmak göstermelik bir önlemdi. Valilik dersaneleri kapatmaya cesaret edememişti, ancak Özel Dersaneler Birliği daha güçlü bir irade gösterip kendilerine bağlı dersanelerin bir hafta boyunca kapalı olacağını ve bir hafta sonra valilik değerlendirmesine göre hareket edeceklerini söyledi.

ÖZ-DE-BİR üyesi olmayan dersaneler de benzer bir yol izleyeceklerdir. Bu durumda başka türlü bir karar vermeleri beklenemez.

Dersanelerin birçoğu mekanlarda maksimum sayıda öğrenciyi kabul ettiği için bulaşıcı hastalıklarda daha büyük risk oluşturmaktadır. Dersanelerdeki öğrencilerin daha geniş bir çevreden gelmesi bir hastalık durumunda yayılma alanı daha büyük olmaktadır.

Bir hafta boyunca sürecek tatil, öğrencilerin dinlenmelerini sağlayacaktır. Aşı ile ilgili kafa karışıklığını giderecek gelişmeler olacaktır.

Bu zorunlu tatilin Ankara ve ülkemiz için iyi sonuçlar getirmesini diliyorum.

(1) Ankara’da domuz gribi tatili… Valiliğin gücü dersanelere yetmiyor mu? (25-10-2009): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=210138

Ankara, 25-10-2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..