Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Ankara'nın taşına bak

Ankara'nın taşına bak
 

Fotoğraf Hürriyet'ten


Türbancılar da, karşı olanlar da resmen bizimle alay ediyorlar. Ti ye alıyorlar bizi. Tartışmalardaki derinliği(!) görünce anlıyorum bunu. Mesela başbakan “sen ne anlarsın” diye Baykal’ın dinden anlamadığına vurgu yapıyor, Baykal pası alıyor ve grup toplantısında belki CHP nin tarihinde bir ilki gerçekleştirerek vaaz veriyor. Büyük günah, küçük günah kavramlarını anlatıyor, bu konuşma CHP nin var oluş sebebine aykırıdır, laikliğe aykırıdır, ama milletle gırgırın güzel bir sebebidir.

Başbakan anayasa ve kanunlara konulan örtünme şekli ile ilgili maddelerin laikliği koruyacağını söylüyor. Bu derin(!) ifade ile millet göz göre göre ti ye alınıyor, laiklik yeni bir anlam kazanıyor, yani dünyada ilk kez laiklik ile dini örtünme tarifi yapılıyor.

Tartışmanın bu boyuta tırmanmasında kurumların da etkisi büyük. Ben hala üniversite öğrencilerine devlet olarak don biçmeyi anlamış değilim. Yurtdışında bir çok üniversitede bulundum, bu üniversitelerde her yönetim kendi kurallarını koyar. Genelde de kısıtlamalar kıyafet ile ilgili değildir.

Dünyaya örnek olmak için çaba göstermek yerine bir süredir Malezya’dan falan örnekler getiriliyor. Tam komedi bir Fars sahneleniyor.

MHP bu sahnelenen oyun içersinde en ilginç rolü kapmış durumda, dün genel başkanının ifadesi ile “çelik halat” rolü. Kocatepe ile Anıttepe arasında çelik halat. Bu halatın ne işe yarayacağını anlayan varsa beri gelsin. Son seçimde oyumu MHP den yana kullandığım için üzgün olduğumu ifade etmek isterim. İp atmakla, halat germekle uğraşan bir parti oldu MHP yazık. Bakalım “hasadı” ne olacak bu lafların.

Makul insanlarla alay edilen günlerdeyiz. İşsizlikle boğuşulması gereken günlerdeyiz. Terörün bir an önce bitirilmesi gereken günlerdeyiz. DTP liler kalkmış PKK yı korumak için canlı kalkan olmaya gidiyorlar. Bu ülkede teröristleri korumak için onlara kalkan olanlar var, biz bakıyoruz ki çelik halat sınıra değil Ankara’ya gerilmiş. Türban derken, kurbanlar artıyor. DTP teröristlere kalkan oluyor. Bir milletvekili Diyarbakır yerine konuşmasında “amed” diyor.

Sevgili Ankara ise türbanın bağlanma şeklini tartışıyor, CHP vaaz veriyor, MHP halat geriyor, AKP laikliğin canına okuyacak atılımları laiklik olarak sunuyor.

Hepimize kolay gelsin.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..