Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

25 Ekim '08

 
Kategori
Ankara
 

Ankara Şiir Okulu

Ankara Şiir Okulu
 

Ankara-Mamak Belediyesi Kültür Merkezi Şiir Okulu


Mamak Kültür Merkezi Şiir Okulu 2. Dönem Kayıtları Başladı.

Ankara-Mamak Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğu Şiir Okulu, yoğun talep üzerine bu sene de şiir sevdalılarına eğitim verecek.

Mamak Belediyesi’nin, Türk Edebiyatı’na katkısı sürüyor. 1700 kişinin eğitim gördüğü Mamak Kültür Merkezi şiire gönül verenleri buluşturacak. Mamak Belediyesi’nce şiiri toplumun tüm kesimlerine sevdirmek ve bu alanda yeteneği olan kişilerin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla geçtiğimiz sene açılan Şiir Okulu bu yıl da eğitime devam edecek. Şiir Okulu için 10 Ekim’de başlayan kayıtlar, 1 Kasım’da sona erecek. Türk şiirinin usta kalemlerinin ders vereceği okul için kayıtlar Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yapılabilecek. Her yaştan ozan adayı, okuldan ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Şiir Sevdalılarını Bekliyoruz

<ımg src="http://www.mehmetnuriparmaksiz.com/images/fotolar/mini-MAMAKROKULU.bmp.jpg">

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Dilimize sahip çıkmak, kültürümüzü yaşatmak ve yaygınlaştırmak için bütün şiir dostlarını okulumuza bekliyoruz” dedi. Türkçenin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine dikkat çeken Başkan Şahin, okulu açmaktaki en büyük amaçlarının öncelikle Türk dilinin geliştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu bildirdi. Türkçenin doğru ve güzel konuşulmasının okulda teşvik edileceğini vurgulayan Başkan Şahin “Dilimizin geliştirilip yaygınlaştırılması, gençlerimize ve kendimize aktarıp, tekrar kazandırılması en büyük hedeflerimiz arasında. Eli kalem tutan herkes, şiir yeteneklerini okulumuza gelerek gösterebilir” diye konuştu.

Şiir Okulu’nda dersler, Prof. Dr. Nurullah Çetin, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Önal, Mustafa Firengiz ve Mehmet Nuri Parmaksız tarafından verilecek. Hafta içi 18.00–21.30 saatleri arasında Mamak Kültür Merkezi’nde devam edecek olan derslere, her yaştan şiire gönül verenler katılabilecek. Şiir Okulu bünyesinde, Şiir başlığı altında “Kafiye, Vezin Çeşitleri (Serbest, Hece, Aruz), Nazım Şekilleri ve Özellikleri, Edebi Sanatlar ve Şiirde Olması Gerekenler, Şiir Geleneğimiz, Şiir Tahlilleri, Şiirin İncelikleri, Usta Şairlerimiz ve Şiir Okuma Dersleri” başlıklı dersler verilecek. Okul içinde teorik ve uygulamaya dayalı dersler dışında, kursa katılanların ortaya koydukları şiirlerin seslendireceği şiir dinletileri yapılarak, ürünlerinin toplumla paylaşımı sağlanacak.

Müracaat: Mamak Belediyesi Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Kursa katılacak olanların ilk etapta Kültür müdürlüğüne telefon açıp isimlerini ve irtibat telefonlarını yazdırmaları gerekmekte. Müracaat sonunda talepte bulunanlar arasından sınıflar oluşturulacaktır. Müracaat için son tarih 1 Kasım.

Tel: (0312) 320 20 53/419-420
Adres: Talatpaşa Bulvarı, No:167 CEBECİ/Ankara

Fotoğraflar ve kaynak: Mamak Belediyesi Başkanlığından tarafıma iletilen bilgilerden oluşuyor.

Hayırlı olsun efendim..

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..