Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '08

 
Kategori
Siyaset
 

Ankara'yı AKP'den alacak CHP'den tek isim

Ankara'yı AKP'den alacak CHP'den tek isim
 

SHP genel başkanı Murat Karayalçın


Yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Bu yerel seçimler çok farklı özellikleri de aynı zamanda barındırmakta. Türkiye genelinde 899 belde belediyesi kimliği düşüyor, aynı zamanda 42 yeni ilçe ilk defa seçimlere katılacak. CHP bu düzünlemeyi mahkemeye götürdü ancak büyük ihtimalle bu karar yüksek mahkeme tarafından red edilmeyecek öyleki yeni ilçelerde kaymakamlar göreve başladı bile.

Peki partiler arası rekabet ve denge ne durumda ?

Yerel seçim çalışmalarına en hızlı başlayan parti kuşkusuz Cumhuriyet Halk Partisi. CHP en geç kasım ayında adaylarını kamuoyuna açıklamayı planlıyor. Yani adayın önünde uzun bir çalışma süresi konulacak.

Peki CHP nin büyükşehirlerde özellikle başkentde şansı var mı ?

Ankara da solun önüne bu kadar büyük şans bir daha geçer mi bilmem ama bu yerel seçimler bence CHP nin Ankarayı alabileceği en rahat seçim olabilir. Ankara halkı görmediği zulmü İ MELİH zamanında gördü. Cansız hayvanat bahçeleri, bitmeyen köprü kavşak çalışamaları, su sıkıntısı v.s

Anlaşılan o ki sol için tam zamanı. Peki CHP Ankarada nasıl bi strateji izlemeli?

CHP nin Ankarayı kazanabileceği tek isim SHP genel başkanı MURAT KARAYALÇIN dır. Karayalçın Ankarada çok önemli projelere imza atmış bir isimdir. Batıkent ve metro bunlardan sadece basit 2 tanesi. Geçen yerel seçimler de bu sonucu doğrulamıştır. SHP adayı Karayalçın Ankarada CHP adayı Ateşi geçmiştir. Yani CHP ismi bile Karayalçın ı geçememiştir. Manzara bu kadar nettir.

Baykal ın ihtiraslarını bir kenara bırakıp bu seçimlerde doğru kararlar vermesi ve gerçekten kazanabilecek isimleri aday göstermesi gerekmektedir. Tüm sol bu yerel seçimlerde tek aday etrafında kilitlenmelidir.
MURAT KARAYALÇIN da Baykalın teklifini kabul edip seçimlere Ankara da CHP çatısı altında girip büyükşehir belediyesini Melih Gökçekten paşalar gibi almalıdır.

 
Toplam blog
: 22
: 929
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

Hukuk öğrencisiyim. Siyasetle ilgileniyorum. Sosyal demokratım...