Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '10

 
Kategori
Sinema
 

Antalya Altın Portakal Film Festivali Başlıyor

Antalya Altın Portakal Film Festivali Başlıyor
 

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 9 Ekim 2010 tarihinde Cam Piramit Sabancı Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak açılış töreni ile başlayacak.

9-14 Ekim 2010 Tarihleri arasında devam edecek olan festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, yine AKSAV(Antalya Kültür ve Sanat Vakfı) tarafından gerçekleştirilecek.

10 Ekim Pazar günü saat 16.30’da AKM(Antalya Kültür Merkezi) önünden hareket edecek geleneksel festival kortejinde, sinemanın ünlü yüzleri her yıl olduğu gibi bu yıl da halkla buluşacak.

Festivalde bu yıl 14 uzun metrajlı, 25 kısa metrajlı ve 20 belgesel film yarışacak. Türkiye’nin en eski ve uzun soluklu film festivalinin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise 11 film yarışacak

Bu yıl, Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması Jürisi;

Kadir İnanır (Oyuncu),Tomris Giritlioğlu (Yönetmen),Meral Okay (Senaryo Yazarı),Hüseyin Kuzu (Senaryo Yazarı), Meltem Cumbul (Oyuncu),Gökhan Kırdar (Müzisyen), Atilla Dorsay (Sinema Yazarı), Zinos Panagiotidis (Yapımcı),Prof. Dr. Mehmet Rıfkı Aktekin (AKSAV temsilcisi) den oluşuyor.

Yarışma sonunda ;

En İyi Film 330 bin TL, En İyi Yönetmen 50 bin TL, En İyi Senaryo 30 bin TL, En İyi Görüntü Yönetmeni 30 bin TL, En İyi Müzik 30 bin TL ödül alacak.

Bu yıl Altın Portakal’ı almak için yarışacak 9 filmin, yönetmenlerinin ilk filmleri olduğunu özellikle belirtmek gerek.

Ve işte yarışacak filmler:

- Atlı Karınca (İlksen Başarır)
- Çakal (Erhan Kozan - ilk filmi)
- Çoğunluk (Seren Yüce - ilk filmi)
- Gişe Memuru (Tolga Karaçelik - ilk filmi)
- Gölgeler ve Suretler (Derviş Zaim)
- Hayde Bre (Orhan Oğuz)
- Kağıt (Sinan Çetin)
- Kar Beyaz (Selim Güneş - ilk filmi)
- Kavşak (Selim Demirdelen - ilk filmi)
- Press (Sedat Yılmaz - ilk filmi)
- Saç (Tayfun Pirselimoğlu)
- Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak (Ali İlhan - ilk filmi)
- Siyah Beyaz (Ahmet Boyacıoğlu- ilk filmi)
- Zefir (Belma Baş - ilk filmi)

Festival boyunca, Antalya’nın merkez ilçelerinde, ayrıca Isparta, Burdur, Manavgat ve Side’de tam bir sinema şöleni yaşanacak. Meraklıları için, Türk ve dünya sinemasının en yeni ve en seçkin yapımlarından oluşan 192 filmin gösterimi yapılacak

Farklı sanat dallarını içinde barındıran Altın Portakal Film Festivali’nde ayrıca 11 sergi, 13 panel ve söyleşi, imza günleri, atölye çalışmaları, çalıştaylar yapılacak, ücretsiz konserler verilecek.

Ücretsiz açık hava konserlerinde ünlü yönetmen Emir Kusturica ve grubu, Moğollar, Edip Akbayram, Sümer Ezgü, Kıraç, Gökhan Kırdar, Marsis, Emine Akmeşe ve İlke Türkdoğan festival izleyicileriyle buluşturulacak.

Ayrıca Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda ise Can Dündar-Fahir Atakoğlu ikilisi sevenleriyle bir araya gelecek

Bu yıl festival kapsamında Kemal Sunal için özel bir gece düzenlenecek ve Sunal, ölümünün 10’uncu yılında bu defa Altın Portakal’da bir kez daha ve törenle anılacak

12 Ekim Salı akşamı Cam Piramit’te gerçekleştirilecek 15’inci Onur Ödülleri Töreni'ninde, Türk sinemasına yaptığı katkılarından dolayı Ertem Göreç (yönetmen), Safa Önal (senarist), Gülşen Bubikoğlu, Nur Sürer, Metin Akpınar ve Zeki Alasya ’ya "Yaşam Boyu Onur Ödülü” verilecek.

Yıldız KenterYıldırım Önal Anı Ödülü”, Necmettin Çobanoğlu’da “Sinema Emek Ödülü” ile ödüllendirilecek.

Bu yıl ilk kez verilecek “Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü”nün sahibi ise Müjdat Gezen olacak.

Ayrıca sinema sanatına ilgi duyan amatörlerin senaryosunu yazıp, yönettiği ve rol aldığı “Halkın Portakalı Kısa Metrajlı Film Yarışması” etkinliği de bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek

Festival 14 Ekim 2010 Gecesi, Cam Piramit Sabancı Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak ödül dağıtım ve kapanış töreni ile son bulacak.

 
Toplam blog
: 247
: 1493
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Antalya ve Akdeniz aşığı bir öğretmenim. Bol bol okurum, blog yazarım, şiir yazarım. Yazdıkça ve ..