Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

Antalya'daki yangın hızla yayılıyor

Antalya’nın Manavgat ve Serik ilçeleri arasındaki çok geniş bir alanda etkili olan orman yangını giderek genişliyor.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya Manavgat’ta çıkan yangının Köprüçay Karabük köyü mevkisinde hızlı esen rüzgarın elektrik tellerini koparmasıyla meydana geldiğinin tahmin edildiğini ifade etti.

Yanan verimli orman alanı 3 bin 500-4 bin hektar civarında olduğunu belirten Orman Bakanı Eroğlu, yangında 1 kişinin hayatını kaybettiğinin de doğrulandığını belirtti.

RÜZGAR YENİDEN HIZLANACAK

Öte yandan Meteoroloji yangı ile ilgili olumsuz bir duyuruda bulundu. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü
Bölgesel Tahmin Merkezi, öğle saatlerinden itibaren nispeten hızını azaltan rüzgarın, saat 17.00’den sonra tekrar 30-40 kilometre hıza ulaşmasının beklendiğini bildirdi.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu gazetecilere yaptığı açıklamada, alevlerin açılan güvenlik hatlarını aşarak genişlediğini ve Sağırin mevkisinden itibaren Çardak köyü ve Taşağıl beldesinin kenar mahallelerini tehdit etmeye başladığını bildirdi.
Alevlerin Taşağıl’ın güneydoğusuna doğru hızla ilerlediğini ve çevre köyleri tehdit ettiğini ifade eden Kurtulmuşlu, şunları söyledi:
"Son bir saat içerisinde yaşadığımız risk tarif edilemez. Köylerdeki yüzlerce insanı dozerlerle ve araçlarla çıkarttık. Büyük tehlike yaşadık. Çalışan ekipler de büyük tehlike atlattı. Alevlerin açılan hattı aşması nedeniyle ekipler ateşin arasında kaldılar. Dumandan etkilenen işçiler oldu. Gerekli müdahaleler yapıldı. Aspendos tarafında ise şimdilik bir tehlike yok. Alevler ve tehlike Manavgat yönüne doğru ilerliyor. Ormanlar, evler ve tarım alanları iç içe. Çardak köyünde konutlar tehdit altında." (Kaynak:Milliyet)

Yeşil alanımız hızla yok oluyor. Yangın her ne kadar elektrik tellerinden çıkmış olsa da küresel ısınma dünyamızı ciddi anlamda tehdit ediyor. Olanları çaresizlik içinde izlemekten başka elimizden hiçbir şey gelmiyor. Bu çok korkunç.

Ormanlarımız böyle kül olup giderken lütfen piknik keyfi yaparken dikkatli olalım. Ormanlarımız kimsenin malı değil. Piknik sonrası yaktığınız ateşi söndürdüğümüze emin olmadan bulunduğumuz yerden ayrılmayalım. Yasak olan yerlerde piknik yapmamaya özen gösterelim. İnsanlar kıllık olsun diye yasaklamıyor, belirlenen alanlarda piknik yapmak tehlikeli olduğundan, yangına sebebiyet verebileceğinden dolayı yasaklıyorlar.

Ben de bunları kıllık olsun diye yazmıyorum. Yangınlar, orman kayıpları hayal bile edemeyeceğimiz kadar hem ülkemizi hem de dünyamızı tehdit ediyor.

Güzel bir dünya istiyorsak ormanlarımıza, yeşile sahip çıkalım.

Dilerim en kısa zamanda yangın söndürülür ve yanan ağaçların yerine yenileri dikilir.

Yangında hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet ailesine sabır ve baş sağlığı diliyorum.

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..