Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '18

 
Kategori
Müzik
 

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, A. Pirolli, C. Okan, S. Prokoviev, J. Brahms ve Kereviz

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, A. Pirolli, C. Okan, S. Prokoviev, J. Brahms ve Kereviz
 

Bu hafta A.Pirolli ve Can Okan'ı konuk etti ADSO.


Kerevizi gerçekten çok severim. Yumrusunu çeşit çeşit yemek yaparken, sap ve yapraklarını ayrı ayrı değerlendirir, baharat olarak bile kullanırım. Birgün öyle denk geldi ki, kerevizli mercimek çorbası, portakallı kereviz, bulgur pilavı ama kereviz baharatlı ve salata; içinde kereviz yaprakları araması ile… Dedim ya, çok severim kerevizi!.. Amma ve de lakin bir de oğlum var, Umut, o ise sevmiyor. Bu öğündeki yemekte neye kaşık-çatal değdiyse kereviz tadı alıyor. Oysa özellikle mercimek çorbasında pek fark edilmez kereviz kokusu, o her halükârda alıyor bu kokuyu. “Baba bunların hepsinde de mi kereviz var?” Mecburen yanıtladım; “evet oğlum”. “İyi, öyleyse siz doyurun karnınızı” dedi ve gitti!

O gün bu gündür kereviz yapacaksam özen gösteririm, yanında mutlaka seçenekler olur ki, bizim evlat bir daha huysuzluk yapmasın.

***

Ülkemizde senfoni orkestralarının yıllık programlarına ulaşmak öyle kolay bir iş değildir. Genel olarak sezon ortalarında basılır yıllık program kitapçıkları. 3.5 yıldır da Antalya dışında yaşadığımdan, çok dikkatli takip edemedim bu sürede programları.

Antalya’ya gelir gelmez ilk işlerimden biri oldu, ADSO programını araştırmak. Geçen hafta kitapçıkları görüp aldım, içeriği inceledim doğal olarak. Geleli üç hafta oldu, önceki gün burada 3. Adso haftalık olağan konserindeydim. Ve üçüncü haftadır piyano konçertosu var programda. Olsun, seviyorum ben piyanoyu!

Yıllık programı baz alarak; şu ana kadar ADSO 15 konser gerçekleştirmiş ve bu 15 konserin dokuzunda piyano solist. 4 Eylül’de Piyano Yarışması Solistleri ile başlayan konserler dizisi, 27 Aralık 2018’de Yeni Yıl Konseri ile sezonun ilk yarısını tamamlamış olacak. 2. Yarı, 11 Ocak 2019’da sevgili Başar Can Kıvrak’ın konuk olacağı programla yine piyano solistliğinde başlayacak. Sezon sonuna kadar da 1 piyano daha kalmış oluyor. 2018-2019 konser sezonunun ilk yarısında 9, ikinci yarısında 2 kez piyano solist! Belirsizlik içeren üç konser var. Yeni Yıl Konseri-Enbe Orkestrası, 15 Şubat Sevgililer Günü ve 19 Nisan’da, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri. Enbe Orkestrası’nın ana çalgısı bildiği kadarıyla piyano. Diğer iki konserde piyano olup olmadığını içerik açıklanınca öğreneceğiz.

Bu programları hazırlayanların profesyonel müzik insanları olduğunu elbette biliyorum. Sadece bu detayların gözlerinden kaçmış olabileceğini düşündüğümü de belirtmek isterim. Şu ana kadar görev alan yerli ve konuk piyanistlerimizin her biri ayrı bir değer ve müthiş programlarla sanatseverlerin gönlünde yer etmiş sanatçılardır.

Bu uzun girizgah sonrası konsere gelirsek… Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, oturmuş kadrosu(takviyeler dahil) ile konuk sanatçılarıyla, Aspendos Salonu’nu dolduran sanatseverlere müzik ziyafeti sunmaya devam ediyor.  Bu hafta Antonio Pirolli yönetti orkestramızı ve solist olarak da, genç orkestra şefi ve piyanistimiz Can Okan görev aldı. Can Okan, S.Prokofiev’in 5 No. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. Dinleyiciler, Okan’ı coşkulu alkışlarla uğurladılar. Konçerto bölümleri; Allegro con brio, Moderato ben accentuato, Larghetto ve Vivo.

Konserin 2. Bölümünde, J. Brahms 4. Senfoni’si seslendirildi. Bölüm başlıkları; Allegro non troppo, Andante moderato, Allegro giocoso ve Allegro energico passionato. Adsso ve seş Pirolli Brahms’ın senfonisini de çok güzel seslendirdiler.

Önümüzdeki hafta üst üste iki gün “Yeni Yıl Konseri” var. 27-28 Aralık Perşembe ve Cuma akşamları, AKM Aspendos Salonu ve saatleri; 20.30 Şef: Oğuzhan Kavruk, Solistler: Burak Yeter ve Enbe Orkestrası.

***

Unutmadan… ben kerevizi de piyanoyu da çok seviyorum.

 

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..