Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Antep'in, Trabzon'daki ''Gazi ''Halleri ve Popov

Antep'in, Trabzon'daki ''Gazi ''Halleri ve Popov
 

Spor Toto Süper ligde haftanın açılış maçında Trabzonspor’un, Gaziantepspor maçında skorun önüne geçen futbol olayları ilgimi çekti. 

Maçı seyretmedim fakat maçtan sonra bir gazetenin internet sayfasındaki başlık  ilginçti ve bu nedenle okumadan de ne demek istediğini anlamadım. 

Başlıkta ‘’Bulgar gümrüğü’’ yazıyordu!. 

Okudukça anladım ki, Gaziantepspor’un Bulgar oyuncusu Popov, penaltıya sebep olmuş, sonra penaltı kazandırmış, sonra da penaltıyı dışarı atmış. Skora takımı aleyhine epey etki yapmış. Yıkmış takımı. Bunlar yetmezmiş gibi Gaziantepspor’un kalecisi de bir  penaltıya sebep olmuş, oyundan atılmış.

İş bunlarla da kalmamış. Gaziantepspor teknik heyeti yabancı oyuncu sayısını şaşırmış, sahada 7 yabancı oynatmaya başlamış.   

Yani nerden bakarsanız bakın, Gaziantep temsilcisi için trajikomik bir olay.  

Bir futbol takımının birkaç sezonda başına gelebilecek ne kadar negatif bir durum ve şanssızlık varsa, hepsini bir maçta Trabzon’da yaşamış Gaziantepspor.. 

C.BRUNO  ’Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince, diğerleri de yanlış gider’’ demiş. 

Türk futbolunu sarsan ve oynama veya izleme zevki bırakmayan, Fatih Terim’in haklı olarak yakındığı gibi ‘’arkamızdan atlı kovalar  gibi 3 günde bir maç yapıyoruz ‘’dediği bu lig sezonunda hiçbir takımı oynadığı futbol yüzünden eleştiremezsiniz fakat  Gaziantepspor bu sezona alışılmadık bir başarısızlıkla başladı ve hala öyle gidiyor,  gidişat ise ne yazık ki onu Bank Asya’ya doğru götürüyor.

Bu takımda gayet başarılı olan ve yenilmesi çok güç bir takım yaratan Tolunay Kafkas sezon başındaki başarısızlıklardan kendini sorumlu tutup, ayrılıyor, yerine Abdullah Ercan geliyor, o da gidiyor, Büyük umutlarla Hikmet Karaman getiriliyor. Sorunların çözümünü hoca tılsımında aramanın yanlışı, hiçbir şeyi değiştirmiyor, geçen sezonun gözde oyuncusu Cenk Tosun bu sezon, bir önceki sezonu mumla aratırken, en büyük silahı Olcan Trabzonspor’a veriliyordu. 

Bir futbolcusunun, kendi kaderine bir bu kadar etki ettiği bir maçta, Marinho olsan yapacak bir şeyin olamaz, zaten gücün belli. Hikmet Karaman, 7 yabancı oyuncu oynatılması üzerine sorulan soruya  ‘’zaten hükmen yenildik, maçı konuşmak anlamsız’’ diyor ki, yüzde yüz haklı. Mesajındaki ifade şu;  Yardımcılarım sahadaki yabancı oyuncudan bile bihaber!.. Haklı. 

İlk düğme buradan başlıyor çünkü. 

Olamaz mı? Olmamış mıdır?. Olur. Örneğin Mustafa Denizli, Fenerbahçe’de iken 2001 sezonunda başına gelmiş ve Fenerbahçe, Beşiktaş’a zaten yenildiği maçta, aynı anda fazla yabancı oynattığında bu kez hükmen yenilmişti. Ben bu olayla ilgili, hep yardımcısı Oğuz Çetin’i sorumlu tutmuştum. Daima elinde gördüğüm o deftere ne yazar merak ederim.  Bir T.Direktör yardımcısı, takımının sahadaki  yabancı oyuncu sayınsı bilemezse, neyi bilebilir ki?.. O deftere ne yazar, ne çizer?.  Ki o Oğuz Çetin, daha sonra Fenerbahçe’de görev aldı olmadı. Milli takımda F.Terim yardımcılığı yaptı olmadı, Hiddink yardımcılığı yaptı olmadı. 

Popov’a gelince; 

Trabzonspor, bu Gaziantepspor’u 7 değil 11 yabancı oyuncu oynatsa yine yenerdi deniliyor. Bu kadar güçsüz bir takımda  elbette Bulgar Popov’un hataları skora etkili olmuş ama bütün her şeye o sebep oluyorsa, defansta penaltıya sebep oluyorsa, sonra gidip rakip ceza sahasında penaltı kazandırıyorsa, insan düşünüyor ve soruyor ister istemez?. Yahu iyi de diğerleri nerede?. Neden her pozisyonda bu oyuncu var?. Düşünebiliyor musunuz?.Takımda penaltı atacak forvet oyuncusu yok sanki ve penaltıyı da bir defans oyuncusu olmasına rağmen o atıyor, ama içeri, ama dışarı.

Sırf topu var diye arkadaşları tarafından oyuna dahil edilen bir zengin çocuğu sanki.

Futbolcunun da şanslı ve şanssız bir günü olabilir. Popov’un kesinlikle şanssız bir gününde olduğuna inanıyorum. Pozisyonların hepsinde onun olması onun çabasını ve iyi niyetini gösteriyor bence. 

Yalnız.. Bu olay geçen sezon yaşansaydı, buna kim inanabilir, kimi inandırabilirdiniz?. 

Demek ki futbolda bunlar olabiliyor.   

Futbol bu hataların yaratılmasını zorlayan bir spor. Hatalar golleri, fırsatlar başarıları getiriyor. Futbol o nedenle içinde ne zaman ne olacağı bilinmediğinden heyecan veriyor. Stadlar bu yüzden doluyor.  

Popov, sadece maçın skorunu etkilemedi. Eğer futbol, bazı şüphelerle yargılanacaksa, futboldan anlayanların yargılaması gerektiği yönünde rastlanması zor olan bir örnek oldu

Aykut Kocaman, 3 Temmuz’dan beri  ‘’Federasyon’daki eski futbolcular bütün maçlarımızı tek tek seyretsin, şike olduğunu söyleyebilecekleri bir maç varsa, her türlü cezaya razıyız’’  dedi durdu. Anlatmak istediği buydu. 

Trabzonspor, Popov olmasa da, sahada 7 değil 11 yabancısı olsa yine de bu takım, daha farklı bir skorla yine yenerdi diyorlar.

Onu diyenler, maçı seyredip öyle söylüyorlar... O zaman?.

Haklılar.

 

  

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..